Egy űrturisztikai cég nemrégiben megkereste a két Michelin-csillagos étterem, az Alchemist séfjét, Rasmus Munkot, hogy készítsen egy igen különleges fogást. A speciális témájú ételt egy űrlégballonos repülés során tálalnák fel az ultragazdag vendégeknek.
A SpaceVIP az egyike az első luxus-űrturizmusra szakosodott vállalatoknak, amely most tényleg egy nem mindennapi utazást tervez. Egy hatfős csoportot repítene egyenesen a sztratoszférába, hogy aztán ott elfogyaszthassák a valaha volt legdrágább ételt. Ez utóbbiért pedig maga Rasmus Munk, a koppenhágai két Michelin-csillagos Alchemist étterem séfje felelne.
Sőt, a fogást nemcsak ő készítené el, de az űrballon fedélzetén házigazdaként is jelen lenne.
A Space Perspective Neptun űrhajója nyolc utassal és egy kapitánnyal ereszkedne a magasba, az utasok pedig az Ogier stílusos, méretre szabott űrruháit viselnék.
A tervek szerint a Space Perspective az év végén elindítja első olyan tesztrepülését, amelyben immáron emberek is részt vesznek,
a kereskedelmi repülések pedig 2025-ben indulnának.
A cég nemrég kapta meg a Neptune űrkapszulát, a következő hat hétben ezzel kezdik meg a tesztrepüléseket. Az MS Voyager hajót parancsnoki központként használják majd, ezzel fogják egyrészről elindítani, másrészről pedig visszahozni az űrballont Florida keleti partjainál. A Space Perspective székhelye a NASA-komplexumban található.
A hatórás út során az utasok egészen a sztratoszféráig emelkednek, ahonnan rálátnak az egész Floridai-félszigetre. A különleges fogást akkor szolgálják fel, amikor a nap felkel a Föld mögött. Mindezt potom 495 ezer dollárért, azaz nagyságrendileg 178 millió forintért tehetik meg. Megéri, ugye?
(Forrás: RobbReport, fotók: Space Perspective)
étel | űrutazás | űr | fogas | űrballon | világ legdrágább étele
A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel
Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!