Már nem a Távol-Keleten kell keresnünk a világ legjobb repterét

A Skytrax minden évben elkészíti a világ legjobb reptereinek listáját, amelyhez 550 repülőtérrel kapcsolatban kérdezik az utasok véleményét.

Az új listán pedig a tavalyi győztes szingapúri Changit, mely egyébként már tizenkétszer bizonyult a legjobbnak, letaszították a trónról. Az első helyre a szintén stabilan jól teljesítő dohai Hamad került, mely legutóbb 2021-ben vette át a címet a vezető helyét akkor már szűk egy évtizede őrző Changitól, és őrizte azt 2022-ben is, amikor viszont a Changi a harmadik helyre csúcszott vissza.

Mint Badr Al Meer, a Qatar Airways csoport vezérigazgatója elmondta, nagy megtiszteltetés, hogy az utasok harmadszor is őket választották a világ legjobb repülőterének.

A legjobb húszba nyolc európai úti cél került be a párizsi Charles de Gaulle-lal az élen, amely a hatodik helyet szerezte meg, míg a müncheni, zürichi és isztambuli repülőteret szintén a legjobb tízben találjuk.

Charles de Gaulle reptér

Noha a Changi egy hellyel lejjebb lépett, a Távol-Kelet továbbra is hozza a formáját, a legjobb húsz helyből hetet szerzett meg, ebből négy Japánnak köszönhető. A tokiói Haneda és Narita az első ötben szerepel, és a nagojai Csúbú Centrair valamint a Kanszai nemzetközi repülőtér is a legjobbak között van.

A Haneda reptér

Íme, a legjobb húsz:

 1. Hamad nemzetközi repülőtér, Doha
 2. Szingapúr-Changi nemzetközi repülőtér
 3. Incshoni nemzetközi repülőtér, Szöul
 4. Haneda nemzetközi repülőtér, Tokió
 5. Narita nemzetközi repülőtér, Tokió
 6. Párizs-Charles de Gaulle repülőtér
 7. Dubaji nemzetközi repülőtér
 8. Müncheni repülőtér
 9. Zürichi repülőtér
 10. Isztambuli repülőtér
 11. Hongkongi nemzetközi repülőtér
 12. Róma-Fiumicino nemzetközi repülőt
 13. Bécs–Schwechati nemzetközi repülőtér
 14. Helsinki nemzetközi repülőtér
 15. Adolfo Suárez Madrid-Barajasi repülőtér
 16. Csúbú Centrair nemzetközi repülőtér
 17. Vancouveri nemzetközi repülőtér
 18. Kanszai nemzetközi repülőtér
 19. Melbourne-i repülőtér
 20. Koppenhágai repülőtér

A Changin persze sosem áll meg az élet, akár az első helyre kerül, akár nem: tavaky például drámai átalakítások után nyitották meg újra a 2-es terminált.

(Forrás: TimeOut, képek: Getty Images)

legjobb repülőtér | changi | világ | reptér | legjobb

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom