Olyan dolog derült ki az európai útlevelekről, amire csak kevesen számítottak

Immáron nyolcadik éve vizsgálja a Nomad Passport Index a világ csaknem kétszáz országának útlevelét, hogy aztán ezeket rangsorolva felállítsák a legerősebbek toplistáját.

Annak ellenére, hogy egyre szabadabban utazhatunk a világban és a digitális nomádság lassan megszokott életformává válik, az útlevelek továbbra is határt tudnak szabni utazási lehetőségeinknek.

A Nomad Capitalist mintegy kétszáz ország gyakorlatát és útlevelük által biztosított szabadság nagyságát vizsgálta meg, hogy megtudják, milyen lehetőségük van a lakosoknak a vízummentes utazáson túl egyebek mellett a kettős állampolgárságok megszerzésére.

A nyolcadik éve elvégzett vizsgálat során az élre Svájc került,

a második helyen Írország végzett, a harmadik helyezett pedig Portugália lett.

De nem csak ez a három ország képviselte a listában Európát, kontinensünk országai a világ tíz legjobb útleveléből kilencet megszereztek.

A szégyenlistát Afganisztán, Irak és Jemen vezeti a legrosszabb utazási kilátásokkal.

Íme, a világ tíz legjobb útlevelét kiállító ország:

  • Svájc
  • Írország
  • Portugália
  • Luxemburg
  • Finnország
  • Egyesült Arab Emírségek
  • Hollandia
  • Norvégia
  • Németország
  • Új-Zéland

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

toplista | rangsor | útlevél

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Egy tökéletes helyszín Budapest felett a társas kikapcsolódáshoz
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom