Egy egész hegyoldalt beterít a világ legnagyobb karácsonyfája

Az olasz Gubbio városa 1991 óta tartja a világ legnagyobb karácsonyfájának rekordját.

Gubbio 1981 óta minden évben monumentális karácsonyi világítást telepít az Ingino-hegyre, amelyet akár ötven kilométerről is látni lehet. Ezzel pedig 1991-ben be is került a Guniess Rekordok Könyvébe,

a város azóta is tartja a világ legnagyobb karácsonyfájának rekordját.

A több ezer lámpából megalkotott ikonikus karácsonyfa fényeit minden évben december 7-én kapcsolják fel, miután több kilométernyi elektromos kábelt fektetnek le az Ingino-hegyen. Az esemény mára annyira legendássá vált, hogy

a fények felkapcsolásában Ferenc, és előtte XVI. Benedek pápa is közreműködött már.

A monumentális karácsonyfa Gubbio középkori városára néz és egészen január 12-ig lehet benne gyönyörködni. A település Róma és Firenze között félúton található, alig három óra alatt oda is lehet érni, ha valaki éppen arra jár.

(Forrás: Timeout, fotók: Getty)

karácsony | olaszország | karácsonyfa | gubbio | karácsonyi fények

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom