Bemutatták a világ legnagyobb pezsgősüvegét – És csak kettő készült belőle

Ezt biztosan nem lehet egyetlen éjszaka alatt elfogyasztani – ha csak nincs hozzá segítségünk.

A Luc Belaire pezsgőgyártó a héten bemutatta Zeust, a világ legnagyobb palackját. A legfőbb görög istenről elnevezett gigantikus palackba negyvenöt liter pezsgő fér, így háromszor akkora, mint az eddigi legnagyobbnak vélt társai.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=WqzP6qpMydY

Zeus hét év kemény munka eredménye. A fejlesztésbe repülőgép- és űrmérnököket vontak be, akik egyedülálló gyártási eljárás során alkották meg ezt az acélcsodát. A folyamatban volt tényleg minden, amit csak elképzelhetünk, mígnem a palack kiállta a nyomáspróbát.

Az acél furcsa anyagválasztásnak tűnhet egy pezsgőspalackhoz, de ez lehetővé teszi, hogy szigetelje és megvédje a benne lévő folyadékot a szélsőséges hőmérsékletektől.

A márka azt is állítja, a palack gyakorlatilag törhetetlen.

A palack több mint egy méter magas, a kerülete is nagyjából ennyi, a súlya pedig 72,57 kilogramm. Termete és súlya miatt szállításához és a palackból való töltéshez is három ember munkája szükséges.

Úgy tudni, a negyvenöt literes űrtartalmával háromszor akkora, mint a Belaire által eddig használt legnagyobb palack, a Nabukodonozor. Ez utóbbiba tizenöt liter pezsgőt lehet tölteni. Ez egyben azt is jelenti, hogy

a Zeus hatvan normál méretű pezsgősüvegnek megfelelő mennyiséget tartalmazhat,

amiben akár hárommilliárd buborék is megbújhat.

A Zeusból a Belaire eddig mindössze kettőt gyártott. Az elsőbe a márka legkelendőbb Rare Roséját töltötték, a másodikba pedig Luc Belaire Luxe került.

(Forrás: RobbReport, fotó: Luc Belaire)

palack | luc belaire | pezsgő | pezsgősüveg | zeus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom