Így néz ki a világ legszebb nyilvános mosdója

Egy kínai bevásárlóközpontban található az a nyilvános WC, amiben egész egyszerűen nem lehet hibát találni.

Kínában, Nancsingban található a Deji Plaza, amelynek hatodik emeletén új, nyilvános mosdó várja a vásárlókat. A bevásárlóközpont WC-je akár egy palota szentélye is lehetne,

a X+Living által tervezett helyiség a tavaszi kertek hangulatát idézi meg.

A mosdóban a tavaszi kertekre jellemző virág és rovarmotívumok jelennek meg, melyek elsőként a központi helyiségben köszönnek vissza.

A fekete-fehér formák pillangószárnyakra emlékeztetnek, a mennyezet aranyozása a méheket idézi meg,

a terem közepén lévő szökőkútból pedig fehér virágok köszönnek vissza.

A folyosó mindkét oldalán a zöld tapéta és az arany rácsok találkoznak, amelyekből a trópusi növények játékosan kukucskálnak ki.

A társalgó rész központi eleme a bársonyborítású ülőgarnitúra,

melytől balra akadálymentesített mosdó került kialakításra automata ajtókkal, megvilágított, kerti szökőkutak által ihletett zöld márvány mosdókagylókkal. Itt pelenkázó és ápolószoba is helyet kapott kissé tompított világítással, lekerekített sarkokkal.

A férfi és a női mosdókat a rózsa és a pálmalevél motívuma különbözteti meg. Mindkét területen öltözők, kis kanapék, vezeték nélküli töltők kerületek elhelyezésre.

A tervező célja az volt, hogy olyan nyilvános mosdót alakítson ki, amelybe belépve senkinek sem jut eszébe az, hogy egy bevásárlóközpont mellékhelyiségében lenne.

(Forrás: architecturaldigest, fotók: X+Living)

enteriőr | bevásárlóközpont | kína | nyilvános wc | mosdó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom