Százmillióért kelt el az egyik leghíresebb magyar festő portréja

Újra erős eredmények születtek a Virág Judit Galéria őszi aukcióján. Az árverést élénk licitversenyek jellemezték, számos tétel a becsérték felett kelt el.

 A huszonöt éves Virág Judit Galéria kivételesen értékes anyaggal ünnepelte hetvenedik aukcióját. Felfokozott figyelem kísérte Rippl-Rónai József egyik jelentős és bravúros festményének felbukkanását:

a festő barátjáról, Somssich Géza grófról 1910 körül készített portréja száz millió forintért kelt el.

Rippl-Rónai életműrekordját is a Virág Judit Galéria tartja: tavaly kétszázhúsz millió forintért ütötték le a művész Piacsek bácsi a Niklay lányokkal című alkotását.

Nagyot mentek Vaszary János soha nem látott művei is az aukción. A San Domenico Hotel kertje Taorminában című festmény negyven millió forintos kikiáltási áron került a közönség elé, és végül

nyolcvanöt millió forintért talált új tulajdonosra.

A művész párizsi korszakának egyik gyönyörű olaj-alkotása, a Virágcsendélet nőszirommal és tulipánnal című képet

ötven millió forintnál ütötte le Kelen Anna művészettörténész, az árverés vezetője.

Igazi csemege volt a műkedvelők számára Patkó Károly egyik képének felbukkanása, a festő Lerici (Vitorlások Lericiben) című képe negyvennégy millió forintot ért az aukción.

A Magyar Festészet Napján tartott árverésen többek között Kádár Béla, Gulácsy Lajos és Tihanyi Lajos alkotásai is új tulajdonosra találtak.

Törő István, a Virág Judit Galéria társtulajdonosa elmondta, a hazai műértő közönség megszokhatta már, hogy árveréseiken kiemelkedően jó klasszikus és kortárs alkotásokra lehet licitálni. Örömét fejezte ki, hogy a Magyar Festészet Napján méltó aukciós anyagot tárhattak a vásárlók elé. Úgy véli, az eredményekből egyértelműen látszik, hogy a hazai műkereskedelmi piac tovább fejlődik és fékezés nélkül robog tovább.

rippl-rónai józsef | aukció | vaszary | galéria | licit

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom