Virágba borult Európa – Ezek a legszebb helyek tavasszal a skót erdőktől a lengyel hegyekig

Európa minden évszakban tartogat különleges természeti csodákat. Ősszel minden aranyszínben úszik, telente az adventi fények csillognak, nyáron a csodálatos vízpartok vonzanak. A tavasz azonban mindegyikél varázslatosabb.

A tavasz beköszöntével káprázatos virágok nyílnak Európa-szerte, megtelnek élettel az erdők, a folyópartok. Összegyűjtöttük, hova érdemes ilyenkor ellátogatni a páratlan látványért és varázslatos kirándulásért.

Tulipánok Keukenhofban, Hollandiában

Keukenhof-kertjei elképesztően színes tulipánjaival mindenkit levesznek a lábukról. Ahogyan arról már beszámoltunk, a világ legnagyobb ilyen jellegű kertjében több mint nyolcszáz tulipánfajta és mintegy hétmillió virág várja a látogatókat. Ezek között íriszek, liliomok, nárciszok, orchideák és jácintok is megtalálhatók. Ráadásul a park idén ünnepli fennállásának hetvenötödik évfordulóját, így tényleg most van a legjobb alkalom a felkeresésére.

Angol kékcsengő Kinclaven Bluebell Woodban, Skóciában

Az angol kékcsengő hamarosan kibontja szirmait az Egyesült Királyságban. A virág a Kinclaven Bluebell Wood Perthshire-ben található meg a legnagyobb példányszámban. Tavasszal a gyönyörű, kék növény szirmai szőnyegszerűen borítják be a Tay folyó kanyarulatának erdejét.

Cseresznyevirág Stockholmban, Svédországban

Bár a cseresznyevirágzás Japánban a leglátványosabb, Stockholm is megér egy kiruccanást a Sakukra idején. A Roadsteren korábban már megírtuk, a Kungsträdgården április végén borul virágba, ekkortájt pedig egy nagyszerű fesztivált is tartanak, ahol minden a japán kultúráról és a cseresznyevirágzásról szól. A látványos rózsaszín lombkoronák pedig nagyszerű hátteret biztosítanak az igazán instagramos fotók elkészítéséhez.

Pipacsok Toszkánában, Olaszországban

Április közepén a szőlőültetvények sorai között már felbukkannak az első pipacsok, hogy látványos kontrasztot adjanak a nagy kék égboltnak. A Toszkán táj amúgy is magával ragadó, a vörös szőnyegként elterülő pipacsmezők azonban csak fokozzák ezt a látványt.

Krókuszok a Chochołowska-völgyben, Lengyelország

Dél-Lengyelországban, a Chochołowska-völgyben a tavasz beköszöntekor tömegesen nyílik a sárga és lila krókusz. A vidék ilyenkor megtelik élettel, a virágzó látványosság az ország minden pontjáról mágnesként vonzza a térségbe a kirándulókat.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

virág | tavasz | Európa

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram