Így néz ki most Európa első víz alatti étterme

A stúdió új fotókat osztott meg arról, hogy az építmény beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Korábban már írtunk a Snøhetta építészeti stúdió Under névre keresztelt víz alatti étterméről, amely három éve nyitott a Norvégia déli csücskén található Lindesnes-ben.

A 495 négyzetméteres, süllyedő periszkópra hasonlító betoncsövet úgy tervezték, hogy mesterséges zátonyként is funkcionáljon, és érdes külső felületén megtapadhassanak a kagylók és algák. Mostanra ez úgy tűnik, bekövetkezett, és a betont birtokba vette a természet.

A helyszín egyébként is gazdag fajválasztékkal bír, mert itt találkozik az Északi-tenger az Atlanti-óceánnal,

a kagylózátonyok pedig megtisztítják a vizet, és még több tengeri élőlényt vonzanak.

A csodálatos víz alatti világban a vendégek egy tizenyegyszer három méteres akrilablakon keresztül gyönyörködhetnek, a tökéletes élményről pedig hangulatvilágítás gondoskodik, amelyet a Light Bureau stúdió tervezett.

Mióta az étterem elkészült, a környezetét több elemmel is bővítették, például sziklákkal, amelyek a remények szerint újabb vonzerőt jelentenek a vízi élőlényeknek.

A világ élelmezési problémáira is a víz alatt találhatjuk a megoldást, és a jövőben talán a víz alatti kirándulások is új szintre lépnek.

(Forrás: Dezeen, képek: Timon Koch/Dezeen)

víz alatti | Under | zátony | Snøhetta | étterem | norvégia

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Mutatjuk mit csinálj Horvátországban, ha elered az eső!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom