Mintha beáradna a végtelen víz a nappaliba ebben a fenomenális svéd nyaralóban

Minden négyzetcentijében beinvitálja a természetet ez a csodás svéd ház, ahol nem csak a nyarat, hanem inkább egész éveket szívesen eltöltenénk.

A világhírű Olson Kundig építésziroda újabb remekműve a Dalarö House, egy sziklák és fenyvesek közé ékelt nyaraló Svédországban.

Az építészek a tervezés során szerettek volna egy meghitt és nyugodt teret létrehozni, mely érzékenyen bánik a környezetével is. Maradéktalanul sikerült.

Mivel a ház elsősorban nyaralóként épült, a tervezők a skandináv építészetben megszokott, világos paletta helyett sötétebb tónusokat részesítettek előnyben, melyek remek kontrasztot adnak ki a nyár lágy, puha színeivel.

A kontrasztok pedig a ház alakjában is tetten érhetők: a sziklás, szabálytalan tájjal ellentétben egy abszolút geometrikus és szabályos épület a ház, ami amennyire elüt, annyira nem üt el mégsem.

A beltér sötét tónusai és a nyers látszóbeton markánsságát gyönyörűen lágyítják a puha, pasztellesebb bútorok és az osztott üveges tolóajtók, melyekkel a természet teljes csodájával árad be a térbe.

Egészen inspiráló projekt, imádnánk, ha minden nyarunk itt kezdődne (és végződne).

(Fotók: Magnus Mårding)

építészet | nyaraló | dizájn | nagy sztori | svéd

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom