Vizuális katarzis ez az arizónai kiállítótér

Wonderspaces névre hallgat a kiállítótér, ahol az Elswhere fantázianevű, igencsak sokszínű tárlatot járhatjuk végig. Céljuk, hogy a valóságban érzékelhető teret kiterjesszék, és olyan installációk közé kalauzolják a látogatókat, amelyek nagy része kiszakít a megszokott vizuális ingerek közül. 

Olyan alkotók műveit figyelhetjük meg testközelből, mint például Maja Petrić, aki azt a kérdést járja körbe, hogy lényegében minden emberi lény egy csillagból került a bolygóra. Talán azért befolyásolják a fényviszonyok olyannyira a hangulatunkat, mert mindannyian "fényből" lettünk? Maja Petrić "galaxisában" járva ezen is elgondolkozhatunk.

A Foo/Skou interaktív szobájában nyolcvanegy darab felföggesztett fagolyóval találkozunk. A dán alkotópáros nemcsak a mozgással, hanem hangokkal is operált: kilenc ember énekét loopolják, miközben mozgatjuk a gömböket, ezzel pedig minden egyes látogató új zenét hoz létre.

Az onformative, Nick Verstand & Geert Schaap csoport Anima nevű installációja szintén a formák és a hangok kettősén alapszik. Egy folyékony térben úszhatunk a hangokkal.

Az Experiment 2.C-ért Dan Goods és David Delgado felel. A mindenség, a végtelen a témájuk, és a legérzékletesebben ismertetik az érzékelésünk azon szegmensét, a körülöttünk lévő valóságot, amit mi magunk már nem is veszünk észre. Ők álmodták meg a Museum of Awe-t is.

Nem kevésbé káprázatos Pierre Le Riche Rainbow Roomja, amely szivárványszínével saját identitása keresését, illetve származási helye, Dél-Afrika konzervatívabb miliőjét állítja szembe egymással.

Mesplé a technológiát hívja segítségül. A Killing Time ferrofluiddal dolgozik, ami statikus koponyájából csöpög, illetve mozog, amint a valaki a közelébe ér.

Olyannyira interaktív a tárlat, hogy Lucas Rizzotto installációjába mi magunk is beleszólhatunk. Egy kiterjesztett valóságot hozott létre, amiben a látogató a legjobban érezheti magát. Az álomvilágban gondolatokat, álmokat, vágyakat, titkokat hallgathat meg, melyeket az előző látogatók rögzítettek.

Ez is érdekelhet:

Ezek az installációk nemcsak nagyon menők, de környezettudatosságra is nevelnek

A művészvilág sem maradhat ki a globális felmelegedés és a környezetszennyezés égető kérdéseinek megválaszolásából, úgyhogy összegyűjtöttünk három jelenleg is futó nemzetközi kiállítást, ahol ilyen ökobarát kreációkat láthatunk.

(Fotók: Wonderspaces.com)

tárlat | galéria | installáció | art | arizona

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom