Ezzel az alkohollal tedd izgalmassá a húsgolyót!

A húsgolyó az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető étel, amit a különleges mártások koronáznak meg. A hagyományos barnamártás mellett pedig a vodkás változat is tarolni fog.

Paradicsomos és tejszínes mártáshoz is remekül passzol az alkohol

A húsgolyók önmagukban is finomak, ha kellőképpen szaftosak, amennyiben azonban valamilyen okból kifolyólag túlsütöttük, megkerülhetetlen, hogy extra nedvességet biztosítsunk számukra a mártással. A tejszínes vodkás szósz pedig nemcsak krémességet, bársonyosságot biztosít, de különleges ízvilágot is ad az ételnek.

A vodka azért rendkívül jó választás a mártások tartalmasabbá tételében, mert nincs jellegzetes íze, viszonylag semlegesnek számít, főzés során pedig felerősíti a fűszerek aromájának intenzitását.

A tejszín mellett a paradicsomszószban is remekül felhasználható.

Milyen körettel tálaljuk a vodkás húsgolyókat?

A tejszínes és a paradicsomos mártással rendelkező húsgolyók esetében érdemes jól átgondolni a köretválasztást, hogy a végeredmény igazán dekadens legyen. A paradicsomos vodkás változathoz a spagettitészta tökéletes választás lehet, a tejszínes alternatívához a rizs is remekül passzol. Nem hibázhatunk akkor sem, ha burgonyával vagy sült zöldségekkel társítjuk, ebben az esetben a fogásunk rusztikusabb megjelenést kap.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

 

húsgolyó | vodka | konyhai trükk | alkohol | konyhai praktika

FOLYTASD EZZEL

Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa