Ezen a csodás vonatúton könnyebben járhatjuk be Észak-Európát, mint valaha

Új vasúti útvonal köti össze Krakkót és Varsót két litván várossal, Kaunasszal és Vilniusszal.

Eddig Lengyelország és Litvánia között vonattal egyáltalán nem volt egyszerű közlekedni, hiszen évek óta nem indult sem Varsóból, sem pedig Krakkóból közvetlen járat az észak-európai országba. Most azonban ez megváltozik, új vonatút mutatkozik be ugyanis, amely

a két lengyel nagyvárost, Krakkót és Varsót köti össze Kaunasszal és a litván fővárossal, Vilniusszal.

A vonat hajnal négykor indul Krakkóból, valamikor fél nyolc körül érkezik meg Varsóba, délután fél ötre ér Kaunasba, majd egy órával később Vilniusba. A járat – bár integrált jegyértékesítéssel rendelkezik –, mégsem teljes egészében egy, közvetlen útvonal, mivel

az utasoknak továbbra is át kell szállniuk Mockavánál, a határ litván oldalán.

Néhány éven belül pedig egész Észak-Európa bejárhatóvá válik vonattal, hiszen az évtized végére fejeződik be az úgynevezett Rail Baltica projekt, aminek keretében gyorsvonatok száguldanak majd Lengyelországtól egészen Litvániáig, Lettországig, Észtországig, sőt, akár Finnországig is.

(Forrás: Timeout, fotó: Getty)

Lengyelország | vonatút | vilnius | utazás | vonat

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom