Sziklakitermelés miatt változnak a menetrendek a Dunakanyarban

Sziklakitermelési munkálatok miatt keddtől péntekig egyes vonatok módosított menetrend szerint járnak.

A változás a Budapest-Szob vasútvonalat érinti, ahol csúcsidőben néhány járat helyett pedig pótlóbuszok közlekednek. Mint a Mávinform írja, pénteken 22 óráig Nagymaros és Szob között csak egy vágányon járnak a vonatok.

A szakemberek a Szent Mihály-hegynél nagygépes sziklakitermelést, Szob állomáson pedig felsővezeték-karbantartást végeznek.

A munkálatok miatt egyes Z70-es, G70-es és S70-es vonatok menetrendje módosul az érintett vonalon, amiről a MÁV oldalán találunk részletes információkat. A Nyugati pályaudvarról induló EuroCity és EuroNight vonatok közlekedésében viszont nem lesz lényeges változás.

Aki nemcsak Magyarországon vonatozna és idén tizennyolc éves, annak remek lehetőség kínálkozik, hogy ingyen bejárja Európát.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images, Unsplash)

zónázó | szob | pótlóbusz | vonat | budapest

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram