Talán már az idén elutazhatunk közvetlen vonattal Szlovákiából az Északi-tenger partjára

Szinten folyamatosan érkeznek az új vonatokról és útvonalakról szóló bejelentések, ez pedig a legújabb a sorban.

A cseh Leo Express egy olyan új járat bevezetését tervezi, amely a kontinens igencsak tekintélyes szakaszát szeli át: Szlovákiától egészen a belgiumi tengerpartig lehet vele utazni, mintegy ötven megállón át.

A terveket nemrég nyújtották be a belga vasúti közlekedést szabályozó hatósághoz.

Az elképzelés szerint a Pozsony és Oostende kikötőváros között naponta közlekedő vonat tizenkilenc óra alatt tenné meg az utat.

Belgiumból reggel hat óra után indulna és megállna Brugge-ben, Brüsszelben, Lüttichben, majd Németországon belül többek között Kölnben, Hannoverben, Lipcsében és Drezdában. Ezután Csehországba érkezne, ahol többek között Prágában lehetne rá fel és róla leszállni, majd végül másnap hajnali egy és kettő között érne Pozsonyba.

Ugyanez a vasúttársaság egyébként nemrég vette át a Pozsony és Komárom közötti útvonalat is, ahol december 10-én indultak el a vonatok. Új flottájuknak köszönhetően közel napi száz járatot kínálnak majd.

Az Oostende-Pozsony javaslat jelenleg jóváhagyásra vár, és a belga infrastruktúrához való hozzáférési lehetőségektől függ. Ha minden jól megy, akkor ez az impozáns útvonal valamikor 2024 vége és 2025 eleje között nyílik meg.

Az Északi-tenger kissé talán radar alatti úti célnak számít, pedig itt találjuk Európa egyik legjobb tengerpartját, és ezt az alig ismert szigetet is, ahol Brigitte Bardot imádott bulizni.

(Forrás: TimeOut, képek: Getty Images, Leo Express/Facebook)

belgium | északi-tenger | vonatút | vonat | pozsony

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram