Igazán példaértékű, amit ez az utazási iroda kitalált

Így szeretnék fenntarthatóbbá tenni az utazási kínálatukat.

A Tui utazási iroda holland részlege a Green City Trip nevű céggel együttműködve hat, Hollandiából induló útvonalon kínál vasúti alternatívát a repülőjáratok helyett. Az utasok Koppenhágába, Prágába, Bécsbe, Velencébe, Milánóba és Firenzébe utazhatnak környezetbarátabb módon.

Mint Arjan Kers, a holland Tui ügyvezető igazgatója elmondta, ahol a vonat egyenértékű helyettesítője lehet a repülőgépnek, ott szívesen helyezik ezt a lehetőséget a reflektorfénybe, ahol pedig nem helyettesítheti a vasút a repülést, ott is szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy az előbbi az utazás értékes kiegészítője lehet. Mindemellett továbbra is lehet a repülőjegyet választani az említett útvonalakra is.

Ha a két közlekedési mód környezeti terhelésére vagyunk kíváncsiak, jó, ha tudjuk, hogy például

egy London és New York közötti retúrjárat utasonként körülbelül hatszázhetven kilogramm széndioxidot termel,

körülbelül annyit, mint egy átlagos ghánai lakos egész évben. De ezen kívül a repülők más káros gázokat is kibocsátanak, például dinitrogén-oxidot és kén-dioxidot, valamint különböző részecskéket, például kormot.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség adatai szerint a vonatozás 2018-ban utaskilométerenként harminchárom gramm szén-dioxid-kibocsátással járt, míg a légi közlekedés százhatvan grammal.

Van, ahol extra adót is bevezettek azoknak, akik a repülést választják más, elérhető alternatívák helyett, a Greenpeace pedig egyenesen betiltana számos európai repülőjáratot.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash)

szén-dioxid-kibocsátás | fenntartható | üvegházhatás | Tui | repülő

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom