Így ünnepli együtt a divatot a világhírű magyar márka és az egyik legmenőbb budapesti hotel

A Magyarországon júliusban debütáló W Budapest augusztus végén a divat témáján keresztül, Nanushka-kollaborációval és saját, most induló rendezvénysorozatával, a Faces of Budapesttel száll be a város kulturális és társasági életének felpezsdítésébe.

A világsikerű magyar divatmárkának – a Budapest Central European Fashion Week alatt – augusztus 28.-a és szeptember 14.-e között legújabb, Kopjafa nevet viselő kollekciója látható egy installáción keresztül a W Budapest előterében.

Ahogy a Marriott International részeként működő W Hotels-lánc többi tagja, úgy a W Budapest is merész, izgalmas helyi inspirációkból építi fel dizájnját és keresi a kapcsolódást a lokális márkákkal. Ebben a szellemben jött létre a Nanushkával való együttműködés.

A közös nevezőt a W Budapest és a Magyarországról induló, nemzetközi divatmárka között a két brand DNS-ének hasonlósága jelenti: alapvető ihletforrásuk a magyar kultúra, valamint a modern és a történelmi, a régi és az új elemek társítása. Ez a koncepció kel életre a fontos magyar kulturális vonatkozással rendelkező Kopjafa kollekcióban is. Az eredetileg Székelyföldről származó, 500 éves hagyománnyal rendelkező kopjafa a modern történelemben az elhunyt személyes jellemzőit megjelenítő sírjelből – maradandó kulturális tárgyként – az örökség szimbólumává fejlődött. Az ezekhez az egyedi tárgyakhoz kapcsolódó kézműves hagyományt értelmezi újra a Nanushka modern dizájn-nyelven.

A W Budapest dizájn-narratívájában a régi értékek jelen szellemiségű ünneplése olyan elemekben valósul meg, mint például a magyar származású Harry Houdini ihlette, titkos terekbe vezető rejtett ajtók a hotel fürdőjében, ahol a vendégek megpihenhetnek, kiszabadulhatnak a nyüzsgő városból. Emellett – egyebek között – ihletadó volt még a hazai sakkhagyomány, a Budapest Gambit, mint nevezetes sakk-nyitólépés, vagy igazi nemzetközi ikonként Gábor Zsazsa is, aki a retro csillogás forrásául szolgált a belsőépítészeti elemek megálmodásánál. Maga a Világörökség részét képező épület, a Balettitézet egykori otthona is hordozza azt fontos hagyatékot, mely most 21. századi, friss, ugyanakkor a történelmi hagyomány előtt tisztelgő értelmezésben születik újjá.

A W Budapest másik fontos augusztusi kultúrprojektje, saját szervezésű kerekasztal beszélgetés-sorozata, a Faces of Budapest nyitóeseménye, amely a BCEFW hivatalos eseménye is. A negyedévente 1 alkalommal megrendezésre kerülő beszélgetésekkel a W Budapest a kultúrát előremozdító ötleteknek, együttműködéseknek biztosít platformot, sokszínű közösséget épít Budapest inspiráló embereinek bemutatásán és a szabad eszmecsere fórumán keresztül.

A Humans Of New York ihletéséből születő széria már első alkalmával is Budapesthez különleges módon kötődő arcokat vonultat fel. Az esemény moderátori szerepét a Glamour magazin főszerkesztője, Maróy Krisztina fogja betölteni. Meghívott vendég lesz Tombor Zoltán fotográfus, Merő Péter divattervező, Molnár Nini táskatervező és márkatulajdonos, valamint a Nanushka társtulajdonosa, Baldaszti Péter.

A W Budapest tehát a divathéthez kapcsolódva, első körben a divat témáját fókuszba helyezve, rögtön két attrakcióval ad – szó szerint is – teret a budapesti kulturális értékek ünnepléséhez.

A következő Faces of Budapest kerekasztal-beszélgetés a művészetek jövőjére fókuszál az Art Market Budapest időszaka alatt. (2023. október 19-22.).

nanushka | hotel | esemény | divat | Faces of Budapest

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom