Ennyi időbe telt átállítani II. Erzsébet óráit a téli időszámításra

Ha nekünk meggyűlt a bajunk azzal, hogy vasárnap átállítsuk az óráinkat otthon, gondoljunk csak II. Erzsébet királynő óramesterére, akinek egyetlen hétvége alatt kellett a műveletet ezerötszáz órán elvégeznie! 

Úgy tudni, a királyi családnak csak Windsorban négyszáz órája van, amiből kétszázötven a kastélyban található, a többit pedig a birtokon osztottak el. Az óramester minden héten egy alkalommal megnézi az összeset, ellenőrzi, és ha szükséges, felhúzza őket.

Az óraátállítás azonban sokkal hosszadalmasabb feladat számára.

Október utolsó napjaiban az óramester egy csapattal kezdett el dolgozni a királyi gyűjtemény óráinak visszatekerésén, a folyamat pedig az egész hétvégét igénybe vette.

A királyi gyűjtemény különleges óraritkaságokból áll, csupán egy részük van a windsori kastélyban, a többit a Holyroodhouse palotában állították ki, ezeket a látogatók meg is tekinthetik.

A mintegy ezerötszáz órából álló kollekció megjeleníti az óragyártás történelmének mechanikai innovációit és az uralkodók ízlését is. A gyűjteményben zenélő, csillagászati, miniatűr és toronyórák is megtalálhatók.

(Forrás: Travel+Leisure, fotók: Unsplash, Pixabay)

windsor | kastély | királynő | II. Erzsébet | palota

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom