Zaha Hadidékkal versenyez egy budapesti építésziroda

Már az is hatalmas siker, hogy a Robert Gutowski Architects terve díjazott lett Jekatyerinburgban, de még az sem lehetetlen, hogy végül a Gutowski-féle hangversenyterem épül fel.

Hamarosan új koncertterem épül Jekatyerinburgban, már csak az a kérdés, melyik építésziroda tervei valósulnak meg. A Szverdlovszki Állami Akadémiai Filharmonikusok épületére 46 másik iroda mellett a Robert Gutowski Architects is pályázott, és már az is nagy szó volt, amikor felkerült a tízes shortlistre.

A Gutowski-féle épület (Fotó: Arch Daily)

Aztán a zsűri nemrég kihirdette a díjazottakat: 1. Zaha Hadid Architects, 2. Alvisi Kirimoto, 3. Robert Gutowski Architects. Igen ám, de a történetnek ezzel még nincs vége. Ahogy az Arch Daily írja

az első három helyezett továbbra is versenyben van, miután jelenleg is folynak a megvalósíthatósági tanulmányok.

A lap szerint kérdéses, mennyire életképes a ZHA-féle terv a fagyos orosz városban, és mennyire felel meg a Filharmonikusok céljainak: „A másik két projekt hasonlóan provokatív, miközben megvalósíthatóbbnak tűnik, és illeszkedik a városi környezethez és örökséghez.”

A ZHA terve (Fotó: Arch Daily)

Az ívek királynőjeként is emlegetett Zaha Hadid örökségét a stúdiója továbbviszi ebben a tervben is, amely a hanghullámok megtestesüléseként képzeli el az épületet.

Gutowski Robert terve egy olyan hangversenytermet vizionál, amely „pragmatikus épített és városi környezetével, pulzáló közösségi programjaival szervesen integrálódik a város kulturális életébe”.

Ez is érdekelhet:

Az ívek királynője, aki megváltoztatta korunk építészetét

Merész és kitartó, formabontó és céltudatos. Ő maga iraki és angol, alkotásai viszont Moszkvától Pekingig egyedülállóak – ráadásul ő volt az első nő, aki megkapta a legrangosabb építészeti elismerést, a Pritzker-díjat.

dizájn | oroszország | építészet | Jekatyerinburg | Gutowski Robert

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom