Zajlik az élet a Yosemite Nemzeti Parkban

A nemzeti parkok még mindig a legtermészetesebb közegei annak, hogy az ember testközelben találkozzon a biodiverzitással. Az Egyesült Államok igen sok ilyen természetvédelmi területtel rendelkezik, közülük is az egyik legjobban ismert és legnépszerűbb a Yosemite Nemzeti Park. A koronavírus-járvány miatt szükségszerű volt a 3081 km²-es területet lezárni, ezért a Yosemite örökös lakói egy időre háborítatlanul élhetik az életüket. 

Felerősödtek a zajok. A kirándulók beszélgetése helyett azonban a madárdal és a magasról zúduló vízesések robaja az, amitől hangos ma a Yosemite Nemzeti Park. A csapatosan bandázó prérifarkasok, nyugodtan nézelődő szarvasok, settenkedő pumák és a túrázók szemetéből kiválogatott maradékok helyett most csak saját leleményességükre támaszkodó mosómedvék mellett természetesen a madárvilág is élénk.

Ugyan a park névadója (indián nyelven a yosemite grizzlyt jelent) már régen eltűnt a területről, a fekete medve azért sűrűn észlelt erre.

A park néhány napja közzétett egy videót a természetes közegüket élvező állatokról. A látvány szívmelengető, de egyben azért elgondolkodtató is, hogy mennyi év után mehettek szabadságra az állatok úgy, hogy senki és semmi sem zavarja meg őket.

Amerika nemzeti parkjait virtuálisan is bebarangolhatjuk, amire mi is adtunk tippeket, de a Yosemite néhány naponta feltöltött time-lapse videóit is érdemes megfigyelni néha.

Ez is érdekelhet:

Ilyen egyszerűen még nem lehetett bebarangolni Amerika nemzeti parkjait

Öt olyan nemzeti parkot ajánlunk, melyet bejárhatóak online. 

(Fotók: Unsplash)

amerika | Yosemite Nemzeti Park | nemzeti park | yosemite | állatvilág

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom