Zárják a határokat, megtiltják a külföldre utazást ebben az országban

A járványra hivatkozva szigorítanak, de mi lesz ennek a vége?

A Kínai Bevándorlási Hivatal csütörtökön közleményt adott ki arról, hogy szigorítani fogja az úti okmányok, például útlevelek kiadását, és a kiutazásokat csak olyan „alapvetően szükséges” célokból engedélyezi, mint a munka, a tanulás, az üzlet vagy a tudományos kutatások illetve orvosi ellátás igénybevétele. Szintén elhagyhatják az országot azok, akik külföldön nyújtanak segítséget a járvány leküzdésében vagy a katasztrófaelhárítási források szállításában.

Az intézkedéseket, melyek az elmúlt évtizedek legszigorúbb kiutazási korlátozását jelentik, a fertőzés terjedésének megakadályozásával indokolták, de

azt egyelőre nem tudni, hogyan akadályozzák meg az érvényes úti okmánnyal rendelkezőket abban, hogy elhagyják az országot.

Sokan azt feltételezik, hogy ez a lépés arra válasz, hogy egyre többen akarnak elmenekülni a lezárások elől, melyek kaotikus helyzeteket eredményeznek például Pekingben és Sanghajban.

Aki szeretne mélyrehatóbb pillantást vetni a kínai hatalom természetrajzára és arra, hogyan is zajlik a városok lezárása, ebből a dokumentumfilmből sok mindent megtudhat.

(Forrás: CNN, képek: Unsplash)

kína | határzár | koronavírus | járvány | tilalom

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom