Ez neked szól, ha még emlékszel, hogy tekertük vissza a magnókazettát

Sokunk emlékszik még a válogatáskazettákra. Ezt most is meg lehet csinálni, csak éppen virtuális felületen, egy szívünknek kedves embernek dedikálva. Érintkezni sem kell, és mégis segít, hogy egymásra és szép emlékekre gondoljunk. 

Élesen élnek még bennem az emlékek, amikor az azóta is kiválóan működő, de már melósnak nyilvánított CD-lejátszós Panasonic magnó előtt ültem esténként, és vártam a kedvenc számaimat.

Rec & Play, már veszi is, a legjobb, ha egy kilencvenperces kazira, és még az sem baj, ha egy Backstreet Boys vagy bármely egyslágeres csoda két alkalommal is rákerül a válogatásra.

Nagyobb bosszúság, ha a műsorvezető beledumál a trackbe, vagy a kazetta idő előtt lejár és megakasztja a zenét. Vegyes 1, Válogatás, Mix, Hit Mix, már mindenféle címet kapnak, hajazván a gyári válogatásokra, mint például a Bravo Hits, a Top of the Pops, esetleg az újraénekelt Supra Hits, csinos aerobicruhás afro csajos borítóval, kegyetlen rossz újraértelmezésekkel.

Ha valakinek szerettük volna megmutatni, milyen zenéket hallgatunk, mi az, ami otthon megy, akkor adtuk is kölcsön a saját válogatást.

Ha pedig mindez ellenkező neműnek ment... nos, az maga volt a szerelmi vallomás! Most ő hallgatja otthon ugyanazt, amit én is szoktam. Aztán jöttek az írott CD-k. Nero BurningROM, netről órák alatt letöltött albumok, esetleg önálló számok. De a vallomás, vagy éppen a barátság, szeretet zenés kifejezése tovább működött.

Éppen itthon ülünk, a négy fal között, kézben a telefonnal, ölben a laptoppal vagy egy jó könyvvel, a munkával, a konyhában tevékenykedve. Ehhez szükség lesz jó zenékre, segíthet a YouTube, a Spotify is. Sőt, mi több...

Eljött ismét a zenei válogatások kora, amikor megint a saját ízlésünk szerinti pár órás, gondosan szemezgetett számokat fogjuk valakinek ajánlani.

A távol lévő barátoknak, a külföldön ragadt rokonoknak, a pár hete Tinderen megismert és szimpatikus társkeresőnek, akivel most bizony nem lehet találkozni. De közösen, a távolból zenét hallgatni annál inkább! Szóval itt is egy újabb tevékenység, ami jólesik, és kiszakít kicsit a közös helyzetből. Ez pedig a zeneválogatás, mappába gyűjtés, majd megosztás azzal, akinek jól eshet a kis audiosimogatás. Pont, mint régen.

Ez is érdekelhet:

A Netflix segít, hogy a barátainkkal nézhessük a filmeket, sorozatokat

A Netflix jóvoltából folytatódhatnak az ottalvós moziestek a barátokkal, még önkéntes karantén idején is.

(Illusztrációk: Getty Images, Unsplash)

kazetta | vallomás | tracklist | karantén | zenei válogatás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom