Milyen egy zero waste konyha és egy maradékmentes menü?

Már a héten megtudhatod a Kortárs Építészeti Központ őszi nyílt napján, a Kisdiófa Kertben.

Nem különösebben feltűnő, de csak kopogtat az ősz, a KÉK ezért őszi tematikájú programokat szervez a héten: szeptember 7-én nyílt napot tartanak a Kisdiófa Kertben és a Kőris Közösségi Kertben is.

Délelőtt tíztől könnyed sétára, nézelődésre, hangolódásra nyílik lehetőség a buja, zöldellő kertekben, majd délután kettőtől mindkét helyszínen programokat rendeznek – sőt, a KÉK-programok után újabbak lesznek mindkét helyszínen a Közösségi Kertek Éjszakája keretében.

  • A Kisdiófa Kertben zero waste konyha előadást hallgathatunk, és előadónk segít összeállítani egy egyhetes hulladék- és maradékmentes menüt. Egy újrahasznosító workshop keretében pedig mutatós dekorációkat készíthetünk majd.
  • A Kőris Közösségi Kertben a velünk élő rovarokról hallgathatunk előadást és ehhez kapcsolódóan rovarhoteleket készítünk egy workshop keretében. Ezen kívül bepillanthatunk a városi gombatermesztés rejtelmeibe is.

A programokról mindenképpen tájékozódj a közösségi kertek oldalán, a fenti linkeken!

A KÉK ezen kívül városi sétát is szervez az idén fennállásának 45. évfordulóját ünneplő Kelenföldi Könyvtárba. „Hogyan nézett ki Kelenföld területe a 20. században? Mi volt a Szent Imre Kórház helyén? Milyen volt itt élni az újonnan épült panelházakban, és milyen titkokat rejt magában a Tétényi úti üzletház kék épülete?” – írja a KÉK, ahol regisztráció után csatlakozhatsz a sétához.

(Forrás: KÉK, fotók: GettyImages)

konyha | közösségi kertek éjszakája | Kortárs Építészeti Központ | zero waste | kisdiófa kert

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom