Újra lehet utazni Budapest legizgalmasabb közlekedési eszközén

Magyarország első, személyszállító drótkötélpályája méltán lett a főváros egyik legnépszerűbb nevezetessége. A Zugligeti Libegővel 1970 óta lehet utazni a János-hegyre és vissza nagyjából tizenkét perc alatt.

A járművet rendszeresen karbantartják, ilyenkor lezárják a látogatók előtt. A legutóbbi karbantartás miatt az eredeti tervek szerint csak április végén nyitott volna meg újra a Libegő, azonban most jó hírt közölt a BKV.

Április 27-én tíz órától ugyanis újra várja a budapesti panorámára pályázó utasokat.

Mint írták, a rendkívüli karbantartás után a szakemberek a tesztmeneteken mindent rendben találtak. A 2023-ban megvásárolt és fel nem használt jegyek 2024. december 31-ig érvényesek.

A felnőttjegy ára ugyanakkor idén ötszáz miatt forinttal emelkedik, de az eddigieknél több kedvezményes árú belépő kapható. A teljes árú, kétirányú jegy 3500 forint, tizennégy éves korig ezer forint, huszonöt éves korig a diákjegy pedig kétezer forint. Bővebb információk a BKV honlapján olvashatók.

Tavaly felmerült egy gigantikus, de nem üléses, hanem csúszható drótkötélpálya építésének terve is Zugligetben, a Normafán pedig már elkezdődött egy lombkorona-tanösvény építése. Ha a már készbe ülnénk bele, akkor ez a Normafán található étterem jó választás lehet.

(Forrás: MTI, BKK, képek: Getty Images)

 

Zugliget | karbantartás | budapest | Libegő | nyitás

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram