A magyar topséfek megválasztották az idei legjobb prémium virslit

Frankfurti, bécsi, amerikai típusú… Mustárral, tormával, ketchuppal – a virsli gyors és kedvelt fogás magában, kenyérrel és feltétként is. Azon húskészítmények egyike, amelynek az év minden napján helye lehet a hűtőnkben, és szilveszterkor kapja a legnagyobb figyelmet.

Idén a Made in Hungary top gasztronómiai társulás jóvoltából hazai és nemzetközi szinten elismert konyhafőnökök segítségével keresték az ország legjobb minőségű virslijét. illat/aroma, szerkezet/állag, roppanósság, íz/harmónia és összbenyomás alapján.

A hivatalos tesztelés helyszíne a Párisi Passage volt. A tízfős zsűri a vírusvédelmi előírásoknak megfelelően az elvárt higiéniai feltételeket biztosítva, egymástól kellő távolságra, a kóstolás idején kívül maszkban tesztelte a virsliket.

A prémium kategória jelen esetben a kereskedelmi forgalomban országosan, széles körben elérhető, előrecsomagolt (védőgázas), hetvenöt százalékos hústartalom fölötti, kizárólag juhbélbe töltött, sertést és marhát változó arányban tartalmazó húskészítményeket jelöli.

Lutz Lajos, a Párisi Passage séfje a helyszínen készítette el a virsliket. Nem egységes főzési protokoll szerint, hanem a különböző termékeken feltüntetett ideális elkészítési módon (az ajánlott vízhőmérséklet, főzési betartásával).

A virsliket vakteszt során értékelte a tíz meghívott zsűritag – séfek, élelmiszeripari mérnökök, gasztronómiai szakemberek – a tesztlapon található kritériumok alapján. Huszonöt pont volt a maximális, amit a virslik elérhettek, a tíz zsűritag átlagolt pontszámai alapján a legmagasabb 18,7 pontot kapott. A kiérdemelt pontszámok összeadása alapján megszületett a virslik ranglistája.

Top 5 virsli 2020-ban:

 • Abszolút győztes: Sága Royal virsli (nyolcvanöt százalék sertéshús) 18,7 pont
 • Második helyezett: Spar Regnum juhbeles virsli (hetvenöt százalék sertéshús) 17,9 pont
 • Harmadik helyezett: Wiesbauer Prémium Sacher virsli (hetvenöt százalék sertéshús, három százalék marhahús) 17,6 pont
 • Negyedik helyezett: Wiesbauer Prémium Bécsi virsli (nyolcvan százalék sertéshús, négy százalék marhahús) 17,5 pont
 • Ötödik helyezett: Pikok Bécsi roppanós virsli (nyolcvan százalék sertéshús) 17,4 pont

A Made in Hungary mozgalom életrehívói, a Bocuse d’Or Akadémia és a Dining Guide legközelebb húsvétkor tart sonkatesztet, és további felvágottakat is vizsgálnak majd.

A Made in Hungary Magyarország prémium virslitesztjének tesztelői voltak:

 • Barna Ádám, Bisztró 42 társtulajdonos séf – Dining Guide Az Év Séfje 2018
 • Erdei János, Pasztell Étterem séf – Dining Guide TOP10 / Az Év Ígéretes Étterme 2020
 • Gyekiczki János, Hungarofood tulajdonos-ügyvezető, élelmiszeripari mérnök
 • Hamvas Zoltán, Bocuse d’Or Akadémia elnök
 • Pákozdi Nóra, Dining Guide TOP100 főszerkesztő
 • Rosenstein Robert, Rosenstein Vendéglő társtulajdonos
 • Sárközi Ákos, Borkonyha/Textúra séf – Dining Guide TOP10 2020 – Michelin-csillag
 • Széll Tamás, Stand/Stand25 társtulajonos séf – Dining Guide Év Étterme 2020 – Michelin-csillag
 • Tóth Gábor, élelmiszeripari mérnök
 • Lutz Lajos, Párisi Passage executive-chef

Ez is érdekelhet:

Luxus bormárkával vívott ki nemzetközi elismerést a különc magyar borász

Olyan bort alkotott, mely egyetlen szempillantás alatt a világ top borai közé került.

(Fotók: Balkányi László)

parisi passage | választás | virlsi | 2020 | mozgalom

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom