Ezeket a múzeumokat imádjuk a legjobban

Nem borult a papírforma.

Mostanság az utazási lehetőségeink ugyan korlátozottak, de művészetkedvelők milliói még mindig naponta rászabadulnak az Instagramra, hogy megosszák emlékeiket kedvenc múzeumaikról. És mivel sok intézmény virtuális túrákat is kínál, az ikonikus galériák iránti érdeklődés egyáltalán nem csökkent.

A nyomtatókat forgalmazó Cartridge Save a legnépszerűbb múzeumokhoz kapcsolódó Instagram-bejegyzésekből készített elemzést, amiből kiderült, mely intézményeket szereti legjobban a képmegosztó oldal.

Az első helyezett kiléte nem okozott különösebb meglepetést, a világ leginkább Instagram-kompatibilis múzeuma ugyanis a párizsi Louvre lett.

A legismertebb festmények otthona a cikk írásának pillanatában 4 029 777 hashtaget, azaz címkét tudhat magáénak a népszerű platformon.

Az ezüstéremmel a New York-i Modern Művészetek Múzeuma büszkélkedhet a maga 2 514 885 címkéjével, harmadik a Nagy-Britannia leglátogatottabb múzeuma, a londoni Tate Modern 1 151 090 hashtaggel.

Negyedikként zárt a Los Angeles County Museum of Art (LACMA)  862 148 hashtaggel, míg az 1764-ben alapított szentpétervári Ermitázs 836 395 Instagram-címkével az ötödik helyet érte el. Az első tízbe befért még a New York-i MET, a londoni Nemzeti Galéra, a párizsi Orsay és a Pompidou központ, valamint a Los Angeles-i The Broad.

A teljes listát ide kattintva lehet böngészni.

Árverések és kiállítások világszerte

A világjárvány ellenére sem állt le a művészeti élet 2021 elején. Nemrég az egyik legjobb állapotban lévő Botticelli-festményt árverezték el, az árverésen Rembrandt Ábrahám és az angyalok című bibliai témájú festményét is áruba bocsátották, amelyet utoljára 1848-ban Londonban árvereztek el. Szerencsére az európai művészeti élet sem áll le idén, ugyanis tavasszal egy nagy szabású Vermeer-kiállítást terveznek Drezdában, amelynek középpontjában a holland aranykor zsenijének egy közelmúltban restaurált festménye lesz.

(Forrás: Traveldailynews, fotók: Getty Images, Unsplash)

világ | legnépszerűbb | instagram | múzeumai | hashtag

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom