A világon ezekben a városokban lehet a legolcsóbban Airbnb-t bérelni

Ha a szállásköltségen szeretnél spórolni a következő utazásodon, adunk néhány tippet. 

A CIA Landlords Insurance utánajárt, hogy a világ különböző pontjain hol lehet a legolcsóbban Airbnb-t kivenni. A biztosító társaság öt várost emelt ki, de megnézte azt is, mely városokban a legkedvezőbbek az élelmiszerárak.

Az átlagos heti költségek alapján a legjobban egy bogotai Airbnb-vel járunk, a kolumbiai városban már 260 dollárért (kb. 91 ezer forintért) kibérelhető ilyen jellegű szállás hat éjszakára.

A második legjobb ajánlatot a törökországi Ankara adja (átlagban 275 dollár, úgy 96 ezer forint hetente), aztán a lettországi Riga (441 dollár, kb. 154 ezer forint), majd holtversenyben Varsó és Pozsony (506 dollár, kb. 177 ezer forint).

Ezzel szemben a legdrágább Airbnb-város az amerikai Washington, ahol egy éjszaka átlagára nem kevesebb, mint 192 dollár (67 ezer forint). Tehát az USA fővárosának felfedezéséhez ajánlott inkább a belvárostól távol eső szállást foglalni.

Ha csak az élelmiszer-vásárlás költségeit nézzük, a tanulmány alapján a portugáliai Lisszabon Bogotával és Ankarával együtt bekerült a három legolcsóbb város közé, míg a spektrum drágábbik végén a svájci Bern, az izlandi Reykjavik és Washington DC áll.

A teljes elemzést itt lehet olvasni.

A madridi pasztellrózsaszín enteriőrtől egy különleges oregoni loft lakásig – ezekben a rövid távra kibérelhető ingatlanokban bárki úgy érezheti magát, mintha egy Wes Anderson által megálmodott világba csöppent volna.

(Forrás: Thrillist, fotók: Unsplash)

 

szállás | legolcsóbb | airbnb | városok | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom