Budapesti hely is van a világ legolcsóbb Michelin-csillagos éttermeinek listáján

Ha meghalljuk, hogy Michelin-csillagos étterem, lelki szemeink előtt máris megjelenik az előkelő környezet, a hófehér abrosz, és aztán a hatvanezer forintos számla. Utóbbi nem minden esetben igaz, sőt: nagyon sok Michelin-csillagos hely kínál már 15 ezer forint körüli áron elérhető fenséges menüt. Csak tudni kell, hol keressük.

Ebben segít egy pénzügyi elemző cég által megálmodott új térkép, amely országokra lebontva mutatja meg a legolcsóbb Michelin-csillagos éttermeket.

(Ide kattintva nagyobb lesz)

A Top Dollar ötszáznál is több egy-, két-, illetve háromcsillagos helyet vizsgált át, hogy összeírja közülük a legolcsóbbakat. A listára végül huszonöt olyan étterem került fel, ahol ötven dollárnál (kb. 15 ezer forint) kevesebbért már rendelhetőek a fogások, és további hetvenöt, ahol pedig nem éri a száz dollárt (kb. harmincezer forint) a menü ára. Száz dollár alatt elérhető háromcsillagos helyet egyébként nem találtak.

A legolcsóbb Michelin-csillagos étterem címét a franciaországi Colombey-les-Deux-Eglises városában működő Hostellerie la Montagne kapja, ahol elképesztően alacsony áron, mintegy huszonöt dollárért, azaz nagyjából 7500 forintért kínálják a többfogásos menüt.

A francia éttermet alig lemaradva követi az egycsillagos budapesti Borkonyha (korábban itt írtunk róla), amely a Top Dollar összesítése szerint a harmadik legolcsóbbként végzett a maga 28,12 dolláros (kb. 8500 forintos) árával.

A legolcsóbb háromcsillagos menüért Tajvanra kell utazni, ott a Le Palais-ban 138 dollárért (42 ezer forintért) kóstolhatunk. A teljes listát ide kattintva lehet böngészni.

(Forrás: Matadornetwork, fotók:  Vas Gergely, Gyana Dániel)

étterem | michelin.csilalg | Borkonyha | menü | legolcsóbb

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom