Ez az öt legpiszkosabb hely a repülőn a légiutas-kísérők szerint

Érdemes bekészíteni a fertőtlenítőt.

Milliók repülnek naponta, ezért a gépek sokszor csak egy gyors leszállásra érkeznek meg egy-egy városba és már fordulnak is vissza. Bár a takarító személyzet mindent megtesz a repülők hatékony kitisztításáért, néha előfordulhat, hogy pár rész kimarad.

A légiutas-kísérők szerint akad a gépen jó néhány olyan hely, amelyet érdemes elkerülni, vagy legalábbis kézfertőtlenítőt használni az érintkezés után. Ezek azok.

Tájékoztató kártyák

– A legpiszkosabb hely a repülőn az ülés zsebében elhelyezett, biztonsági utasításokat bemutató kártya – mondja Josephine Remo légiutas-kísérő és utazási blogger. És bár Remo megjegyzi, hogy a lehajtható asztalokat általában letörlik, a kártyákat nem. Tehát, miután elolvastuk a biztonsági utasításokat, mindenképpen használjunk kézfertőtlenítőt – vagy még jobb, ha nedves törlőkendővel előbb áttöröljük a tájékoztatót.

Fej feletti tároló

Ezen kívül Remo szerint kulcsfontosságú, hogy vagy töröljük le, vagy kendővel a kézben nyissuk ki a fej feletti rekeszeket, mivel azokat "sokan megérintik", és "ritkán tisztítják".

Miután befejeztük a kézipoggyász bepakolását, egyszerűen használjunk még egyszer kézfertőtlenítőt.

Tálcás asztalok

– Az utasok nagy része tudja, hogy a repülőgépek tele vannak kosszal, de a tálcás asztalok igazi baktériumtanyának számítanak – mondta Sue Fogwell, egy több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkező légiutas-kísérő.

A Travelmath korábbi tanulmánya például kimutatta, hogy négyzetcentiméterenként közel nyolcszor több baktérium található ott, mint a gép második legpiszkosabb helyén: a fej felett elérhető szellőzőgombokon.

Üléshuzat

– Az üléshuzatokat nem mindig cserélik ki vagy tisztítják meg – tette hozzá a fentebb idézett Fogwell, kifejtve, hogy csak akkor cserélik ki vagy tisztítják őket, ha bejelentés érkezik az állapotukkal kapcsolatban.

De nem minden esetet jelentenek, mivel az járatkésést okozhat.

A mosdó fogantyúi

– A mosdókat rendszeresen tisztítják, de a zárakat és az ajtókilincseket nem –magyarázta Remo. És nem ő az egyetlen, aki ezt állítja: 2023 októberében Andrea Sachs riporter mintákat gyűjtött egy repülőgépről, és a mosdó mosdókagyló fogantyúját találta a legmocskosabbnak, amit a tálcaasztal követett.

Az utazás, mint tudjuk, szélesebb látókört biztosít a világról, egyben alkalmazkodást is igényel. Utóbbi azt jelenti, hogy indulás előtt ajánlott utánanézni a helyi kulturális normáknak, az éttermi etikettnek és a nyelvnek. Az alábbi bosszantó szokásokat pedig mindenképp javasolt ejteni.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

fedélzet | legpiszkosabb helyek | légiutas-kísérők | repülő | repülés

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram