Az Instagram-hashtagek vizsgálata sok érdekes tanulságot rejthet, nem véletlen, hogy az utóbbi időben olyan nagy figyelem irányul a közösségi média címkéire.
Kiderülhet belőlük például az, hogy melyek a legszebb városok, a legnépszerűbb parkok, most pedig az Inkifi fotónyomtató cég jóvoltából azt tudtuk meg, hogy melyek a világ legszebb éttermei.
A lista első helyére 83,045 hashtaggel a Wes Anderson-i cukorkarózsaszínéről és extravagáns festményeiről elhíresült londoni Sketch került, mely nemrég arany árnyalatokkal és Yinka Shonibare posztkolonialista festményeivel egészült ki.
A második helyen a New York-i Eleven Madison Parkot találjuk
43,922 jelöléssel, ahol nemcsak a kilátás, de az ételek látványa is megér egy misét.
A harmadik helyre Massimo Bottura három Michelin-csillagos, kreatív és művészi fogásairól ismert modenai étterme, az Osteria Francescana került 38,071 címkével.
A negyedik helyet a párizsi Pierre Gagnaire foglalja el 27,668 hashtaggel.
Az ötödik helyre Alain Passard a párizsi étterme, az Arpége került 27,393 hashtaggel.
A hatodik a spanyolországi Lasartében található, három Michelin-csillagos Martín Berasategui 22,889 címkével.
A hetedik helyen szintén spanyol éttermet találunk, a gironai Celler de Can Rocát, melyet 21,700-szor jelöltek.
A nyolcadik helyre Dabiz Muñoz séf ázsiai ihletésű, extravagáns madridi étterme, a DiverXO került 21,326 hashtaggel.
A kilencedik helyen Guy Savoy párizsi étterme 21,221 címkét kapott.
A tizedik pedig a kaliforniai The French Laundry 20,875 hashtaggel.
Bár erre a tízes listára nem kerültünk fel, azért Magyarországon is érdemes keresgélni dizájnos éttermek után.
(Forrás: Ladbible, képek: Sketch, Eleven Madison Park, Osteria Francescana, Pierre Gagnaire, Arpége, Martín Berasategui, Celler de Can Roca, Wikipédia, Guy Savoy, The French Laundry/Facebook)
éttermek | hashtag | legszebb | legdizájnosabb | nagy sztori | instagram
A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel
Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!