Még csak most hagyta el a krisztusi kort, Cédric Grolet mégis a világ legbefolyásosabb és legtehetségesebb cukrászai közé tartozik. Nincs az a gasztronómiai kalauz, amely ne méltatta volna már a francia tálentum munkáját, vagy ne választotta volna a bolygó legkiválóbb cukrászati szakemberének. A Fauchon és a Le Meurice márkák után/mellett most saját üzlettel kedveskedik a párizsiaknak.
Párizsban rengeteg legendás éttermet, bisztrót, cukrászdát találni: az útikönyveknek, romantikus regényeknek, nagy klasszikus olvasmányoknak, blogoknak, magazinoknak és az Instagramnak köszönhetően kifejezett zarándokhelyeket is ismerünk.
A Bistrot Paul Bert, a Joséphine Chez Dumonet, a Le Select, a Café de Flore, a Le Train Bleu, a Pierre Hermé, az Angelina vagy a Stohrer (a teljesség igénye nélkül) mind olyan helyek, ahol sorok állnak, ahol vannak ikonikus fogások, desszertek és sütemények, ahol a francia gasztronómia és hangulat legtöbbször a legszebb arcát mutatja.
A Le Meurice 2012 óta Grolet főhadiszállása, itteni karrierje alatt lett a Gault & Millau szerint a világ legjobb cukrásza, de a World's 50 Best Restaurants "Best Pastry Chef in the World 2018" elismerését is begyűjtötte. Egyebek mellett a gyümölcsös desszertjeiről lett híres, talán ezeknek lett a legnagyobb sajtóvisszhangja is. Gyönyörű gyümölcsöket készít ugyanis, elképesztően aprólékosan, lesöpörve minden illúziót. Az egyik, körtés desszertjének receptjét publikálták is, de ez az akció a legtapasztaltabb cukrászoknak is kihívás, nemhogy egy átlagos hobbistának.
Amellett, hogy továbbra is a Le Meurice executive-ja, 2020 új utakat is jelent a sütigéniusznak. Grolet ugyanis megnyitotta saját vendéglátóegységét, Párizs előkelő Opéra negyedben.
Reggeli édes péksütemények, kenyerek, croissant-ok sorakoznak az ablakban, onnan lehet megtudni, hogy aktuálisan miből áll a választék. Az üzlet földszintjén gyorsan berohanós, helyben fogyasztásra van lehetőség, míg az emeleten egy teaszobát alakítottak ki a ráérősebb látogatóknak, akik hosszabban időznének a remekbe szabott süteményekkel.
Tehát, ha túl nagy a sor a Hermé-nél és a Ladurée már megvolt, érdemes meglátogatni a Avenue de l'Opéra 35-ös számot, Cédric Grolet saját szentélyét. Fantasztikus kreációk várnak a kortárs cukrászat legnagyobb alakjától.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images, dorchestercollection.com, trendland.com)
croissant | francia sütemények | cedric grolet | francia pékség | pékség | francia desszert
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!