Kiderült, hogy a világ egyik legunalmasabb városa itt van a szomszédunkban

Bangkok fényei és pulzálása, Párizs varázsa és történelme, Tokió lenyűgöző kultúrája – néhány városnak mindene megvan ahhoz, hogy bármikor lenyűgözze látogatóit. A vibráló kultúrákkal és izgalmas úti célokkal teli világnak létezik azonban egy másik oldala is, méghozzá az egyhangúság és az unalom birodalma – a The World Bucket List sorrendbe is állította a legunalmasabb helyeket.

A tízes lista talán legmeglepőbb szereplője az olaszországi Pisa. Az indoklás szerint, bár a város kétségtelenül híres az ikonikus ferde toronyról, a többi része nehezen tudja megragadni a látogatókat. Miután mindenki elkészítette a kötelező fotót, a turisták gyakran azon kapják magukat, hogy további érdekes látnivaló után vágyakoznak.

Mivel Pisa egyetlen komoly nevezetességre támaszkodik, hiányzik belőle az a bizonyos változatosság, ami ahhoz szükséges, hogy ledobja magáról az Olaszország egyik legunalmasabb városa címet.

Egészen közel van hozzánk a dobogó harmadik helyét elfoglaló Pozsony,

amelynek "történelmi óvárosa bájos ugyan, de kisvárosias hangulata hozzájárul ahhoz, hogy az egyik kevésbé élénk európai főváros legyen. A kevés fajsúlyosabb látnivaló és a nyugodtabb tempó miatt nem biztos, hogy kielégíti azt az izgalomvágyat, amit egyesek egy fővárosban keresnek."

Második helyen a floridai St. Petersburg végzett. Az indoklás alapján, míg maga az állam a napsütés és az izgalom szinonimája, addig St. Petersburg nem tükrözi ezt a lelkesedést. A többségében idősek alkotta közösség hangulata és a változatos látnivalók hiánya nagyban hozzájárult az ezüstéremhez.

A "győztes", vagyis a világ legunalmasabb helye az amerikai Texasban található Lubbock lett, ami megtestesíti az állam lényegét, de hiányzik belőle a tipikus texasi hangulat. A hatalmas síkságok és a jellegzetes látnivalók hiánya pedig a megszokás városává teszi.

A top tíz így fest:

  1. Lubbock, USA
  2. St. Petersburg, USA
  3. Pozsony, Szlovákia
  4. Pisa, Olaszország
  5. Hatfield, Anglia
  6. Helsinki, Finnország
  7. Birmingham, Anglia
  8. Santiago, Chile
  9. Mesa, USA
  10. Ottawa, Kanada

Ennek inverzeként az OLBG online fogadási weboldal a Tripadvisor és az AirDNA adatainak felhasználásával alkotta meg a kontinens alternatív bulifővárosainak listáját. Európa ötven legnagyobb városát hasonlították össze az Airbnb-k, a helyi sör átlagos és a taxik kilométerenkénti ára, valamint a százezer lakosra jutó bárok és szórakozóhelyek és az egymillió lakosra jutó kaszinók száma alapján.

(Forrás: The World Bucket List, fotók: Getty Images)

pozsony | legunalmasabb | városok | lista | rangsor

FOLYTASD EZZEL

Tényleg elkezdődött: ezért tüntet a több ezres tömeg Európa egyik legfelkapottabb úti célján

Úgy fogja élvezni a milliárdos elit a párizsi olimpiát, amire még nem volt példa

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram