Özönlenek Európába az amerikaiak, aminek viszont nem mindenhol örülnek

Ahogy a világjárvány hatása lassan teljesen eltűnik, úgy megy keresztül figyelemre méltó átalakuláson az európai turizmus. Az egykor kihalt utcák ma már újra nyüzsögnek, köszönhetően például az Amerikából érkezők egyre növekvő számának.

A tavalyi évhez képest ugyanis az Európába látogató amerikai turisták száma ötvenöt százalékkal nőtt, ami új rekordot jelent.

Ehhez néhány új opció megteremtésével nagyban hozzájárultak a légitársaságok is, így megfizethetőbbek lettek az európai tripek.

Az olyan kedvelt turistamágnes városok, mint mondjuk Párizs, London és Róma most éppen tele vannak turistákkal.

Az idegenforgalom növekedése megkönnyebbülést jelent a különböző helyi vállalkozásoknak, amelyek alaposan ki voltak téve a járvány hatásainak. Giuseppe Roscioli, a római szállodaszövetség vezetője úgy látja, hogy a turizmus fellendülése "varázslatos pillanatot" jelent a korábbi szállodabezárások után.

A megugró keresletre válaszul viszont meredeken emelkedtek a szobaárak – Rómában húsz, Londonban harminc, Párizsban pedig figyelemre méltó módon ötven százalékkal.

Azonban nem minden turista hoz magával pozitívumokat.

Júniusban két amerikai turistát rajtakaptak, amint elektromos robogójukat a római Spanyol lépcsőn tolták és dobálták, a helyi hatóságok szerint 25 ezer dollár értékű kárt okozva ezzel.

Ugyancsak az olasz fővárosban történt nemrég egy eset, amikor is egy turista kulccsal véste bele saját és barátnője nevét a Colosseum falába, amiért több mint 16 ezer dolláros bírságot és akár öt év börtönbüntetést kaphat.

(Forrás: CBS, fotók: Getty Images)

Európa | usa | amerika | idegenforgalom | egyesült államok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom