Nem a megszokott attrakciók közül került ki Anglia leglátogatottabb látványossága

A VisitEngland arról készített felmérést, hogy a világjárvány milyen hatással volt a legkedveltebb angliai látnivalókra. Anélkül, hogy elspoilereznénk a számokat, sejthető, hogy a Covid mekkora csapást mért rájuk:  a tanulmány szerint 2019-hez képest hatvanöt százalékkal csökkent a látogatók száma, a bevételek pedig ötvenöt százalékkal estek vissza.

Az apadás hátterére sem nehéz rájönni: a lezárások, a korlátozások, valamint a külföldi és belföldi turizmus jelentős visszaesése jelenti a fő indokot.

Az angliai attrakciók látogatószámának bezuhanása a múzeumok, a galériák, a történelmi jellegű épületek és a kegyhelyek esetében volt a legmarkánsabb – ezek támaszkodnak leginkább a külföldiekre. A szabadtéri látványosságok, például a vidéki parkok vagy az állatkertek esetében kevésbé volt számottevő a megfogyatkozás.

Tavaly a Kew Gardens volt a legkeresettebb fizetős attrakció Angliában a maga 1,2 millió látogatójával. Ez az első alkalom, hogy egy botanikus kert került az első helyre, bár a számok még így is majdnem felére csökkentek a 2019-es adatokhoz képest. Második helyen a Chester Zoo, harmadikon az RHS Garden Wisley végzett.

Hatalmas visszaesést produkált a londoni Tower, amely 2009 óta mindig megnyeri ezt a versenyt,

a két évvel ezelőtti hárommilliós látogatószámával ellentétben 2020-ban nyolcvanöt százalékos visszaeséssel csupán 448 ezret tudott felmutatni, amivel a tizedik helyig csúszott.

Az ingyenes látnivalók listájának élén a Tate Modern áll 1,4 millió látogatóval, ami hetvenhét százalékos visszaesést jelent 2019-hez képest. Utána a Natural History Museum jön 1,3 millióval (és hetvenhat százalékos eséssel), majd a British Museum következik 1,28 millióval, ami nyolcvanszázalékos apadást jelent. A felmérés összesen 1301 angliai látnivalóról gyűjtött információkat.

Nemrég megírtuk, hogy a világ első olyan utazási irodája nyitott meg az Egyesült Királyságban, amely egy all inclusive ellátással csalogató török wellness hotel vagy egy hawaii bungaló helyett az űrbe küldi ügyfeleit.

(Forrás: Breakingtravelnews, fotók: Getty Images, Pixabay)

látogatók | covid | Anglia | attrakciók | turisták

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom