Enyhít a világ egyik legszigorúbb határellenőrzésén Ausztrália

Ausztrália megkezdi a külföldiekre vonatkozó beutazási korlátozások jelentős enyhítését, bizonyos csoportokat előnyben részesítve.

December elsejétől a belépésre jogosultak közé tartoznak a szakképzett külföldi munkavállalók és a külföldi diákok, valamint a japán és dél-koreai állampolgárok. Mindenkinek teljes körű oltással kell rendelkeznie.

Ausztrália tavaly márciusban a világ egyik legszigorúbb határellenőrzését vezette be, ami többek között saját állampolgáraira is érvényes volt (nem hagyhatták el a kontinenst, ahol szinte semmilyen enyhítés nem volt utazási tekintetben, amióta beütött a járvány).

Az enyhített szabályok értelmében a jogosult vízummal rendelkezők külön mentesség nélkül térhetnek vissza Ausztráliába. Becslések szerint ez 200 ezer beutazót jelent majd december és január között.

"A jogosult vízumtulajdonosok közé tartoznak a szakképzett munkavállalók és a diákcsoportok, a menekültek, a humanitárius munkát végzők, és az ideiglenes vízummal rendelkezők" –mondta Karen Andrews belügyminiszter.  A beutazás előtt hetvenkét órával elvégzett, negatív eredményt hozott Covid-teszt szintén a feltételek közé tartozik. Az érvényes vízummal rendelkező, teljesen beoltott dél-koreaiak és japánok kötelező karantén nélkül utazhatnak be Ausztráliába.

A világjárvány nemzetközi turizmusra gyakorolt fojtogató hatása rávilágított Ausztrália külföldi munkaerőtől és nemzetközi diákoktól való gazdasági függőségére. A nemzetközi oktatási ágazat 2019-ben becslések szerint 40 milliárd ausztrál dollárt (29 milliárd dollár) hozott Ausztráliának, ami a vasérc, a szén és a gáz után az ország negyedik legnagyobb exportcikkének tekinthető.

Míg 2020-ban legtöbbünk számára bezárások, a zárlatok és az utazások szüneteltetése volt jellemző, addig 2021 már az újranyitásokról, újrafoglalt utazásokról és új projektek éledéséről szól(t). Mutatunk öt kiemelkedő új látványosságot.

(Forrás: BBC, fotók:  Pixabay, Getty Images)

ausztrália | oltás | enyhítés | korlátozás | feloldás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom