Lefotóznád a legszebb helyeket az egyik legvágyottabb országban? Fizetned kell érte

Ausztrália Északi területének kormánya belépődíjat vezet be azon turisták számára, akik több fotogén helyszínt szeretnének megnézni. Ez lesz a 2023 áprilisában debütáló Park Pass, és fejenként tíz ausztrál dollárba (kb. 2500 forintba) kerül majd.

A belföldi és a külfüldi turisták egynapos, egyhetes és „nyitott” opciókat vásárolhatnak a régió egyes nemzeti parkjaira.

A listán az Északi terület nyolcvanöt nemzeti parkja közül ötven található meg, köztük van az Adelaide River Foreshore Conservation Area, az Illamurta Springs Conservation Reserve, a Mary River National Park és a Watarrka National Park.

Ezek a helyek számos olyan szépséges forrással és vízeséssel büszkélkedhetnek, amelyek rengeteg fotón felbukkannak, és sokat szerepelnek a közösségi médiában.

Egy felnőtt napijegy ára tíz dollár lesz, a gyermekeknek öt dollárért váltható, a családi belépő pedig  huszonöt dollárba kerül. A kéthetes bérlet harminc dollár egy felnőttnek, tizenöt egy gyermeknek és hetvenöt egy családnak. A nyílt bérlet ára hatvan dollár egy felnőtt személynek, harminc dollár gyermeknek és százötven dollár egy családnak.

Sally Egan, a Parks and Wildlife ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a belépődíjakból érkező bevételeket parkjaik védelmére, karbantartására és biztonságára, valamint a látogatói élmények javítására fordítják.

A bérleteket 2023 áprilisától lehet megvásárolni, az északi területen élők mentesülnek a fizetés alól.

A covid óta gyakorlatilag mindent újraértékeltünk az életünkben, ideértve az utazási szokásainkat. Miután hónapokig otthon gubbasztottunk, volt időnk kitalálni a jövőbeli kalandjainkat, és rá is jöttünk, hogy a hagyományos vonal már kevés lehet. Az utazás mindig is a személyes élményekről szólt, az iparágnak most fel kell készülnie a szintugrásra.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

jegy | helyek | ausztrália | belépődíj | fotogén

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom