Autószerelő-műhelyből átalakított étterembe bújnak el a hideg elől a montrealiak

Azt mondják, a montreali telek brutálisak. A bohém városban már októbertől átveszi az uralmat a zimankó, és kitart egészen áprilisig. Nem csoda, hogy a helyi vendéglátósok igyekeznek melegebb kuckókat berendezni, ha már egyszer étteremnyitásra adják a fejüket.

A lezser, stílusos és változatos Montreal igazi kulináris nagyvárosnak mondható, tele kávézóval, cukrászdával, francia pékséggel és étteremmel – Észak-Amerikában New York után ott a legnagyobb az egy főre jutó éttermek száma.

És ha már tényleg minden utcasarkon belefutunk ilyen helyekbe, valami szokatlant és figyelemfelkeltőt kell kitalálnia egy tulajdonosnak ahhoz, hogy kilógjón a közegből. A Saint-Laurent körúton, a Mile Enden megnyitott JackRose Table & Club tulajának úgy tűnik, sikerült: egy korábbi autójavító-műhelyt változtatott át étteremmé, tehát a trendeknek megfelelően sztorit tudott keríteni mögé.

Szándékosan visszafogott világítás, no meg némi trópusi impresszióval megtoldott szívélyes és barátságos légkör fogadja a látogatót az étteremben, amely jó néhány darabot megőrzött az eredeti, itt-ott indusztriális  darabokat tartalmazó állapotából. A rózsaszín és fekete színeken alapuló, némi art deco-hatással operáló enteriőr az Ivy Studio munkájának eredménye: nekik köszönhetően a nappali, a nyitott konyha, az ebédlő és a központi bár is más-más hangulatot kínál a vendégnek.

Ha már hangulat: a JackRose afféle hibridként van jelen a montreali gasztroéletben, ugyanis este tíz után éjszakai klubbá alakul át.

A konyhát Maxime Desjardins-Tremblay irányítja, aki nagyrészt helyi alapanyagokra épülő szezonális menüt rak össze. Az étlapból szemezgetve úgy tűnik, elsősorban a húsevők kedvében igyekszik járni, mert a wagyu és angus marhából készült sültek, továbbá a homárral töltött ravioli erről tanúskodik (természetesen a vegetáriánusok és a vegák sem maradnak éhesek).

Aligha váltja meg a világot a JackRose, de ha Montrealban járunk, első dolgunk lesz beülni ide egy jó steakre és egy kiváló borra.

Ez is érdekelhet:
Mumbaiban immáron egy kartonból készült kávézóban is kortyolhatjuk a lattét

Az összes kiegészítő elemet és használati tárgyat ebből az egyébként igen strapabíró anyagból rakták össze.

(Fotók: Wallpaper, Jackrose.ca)

 

montreal | éjszakai | étterem | hagyomány | ipari | kanada

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom