Az erkélyen tartanak kiállítást a berlini művészek

A klasszikus tárlatokat parkolópályára tette a koronavírus-járvány, ám ez nem akadályozta meg a német főváros művészeit abban, hogy megmutassák alkotásaikat a világnak.

A Die Balkone: Life, art, pandemic and proximity, vagyis az Az erkély: Élet, művészet, járvány és szomszédság néven futó projekt résztvevői lakások erkélyeit használják afféle minigalériának a karantén ideje alatt. A Berlini Művészeti Egyetem által indított kezdeményezéshez ötvenen csatlakoztak, a rögtönzött kiállításokat a város Prenzlauer Berg negyedében lehet látni.

Az alkotások meglehetősén széles skálán mozognak: felbukkannak fekete-fehér képek, összecsomózott kötelek, hollókat ábrázoló installációk és ruhaszárítóra kiaggatott költemények is.

A – társadalmi távolságtartást betartó – nagyközönséget a művekhez térkép navigálja, amelyen a szervezők bejelölték a látnivalókat. Javasolt útvonalat viszont nem adtak hozzá – éppen azért, nehogy egyszerre túl sokan jelenjenek meg egy adott alkotás előtt.

Ahogy a leírásban olvasható, az erkély olyan hely, ahol betekinthetünk a magánszférába, ahol véget is ér a lakás, meg nem is. A történelem során nyitottság és a remény szimbóluma volt, ahogy napjainkban is az.

Ez is érdekelhet:

Balkoninspirációk, avagy így lehet hangulatosabb az életterünk legkedvesebb pontja

Sosem voltak még ennyire fontosak a teraszok, mint most. Sokunknak ezek a zsebkendőnyi területek jelentik a külvilágot.

(Fotók: Getty Images)

kiállítás | erkély | koronavírus | művészet | tárlat

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom