Az extrém szállodák iskolapéldája ez a bortartályokból kialakított tengerparti komplexum

El sem tudunk képzelni csábítóbbat, minthogy a peloponnészoszi tengerparton süttessük magunkat. Mindezen viszont csavart egyet a Dexamenes Seaside Hotel azáltal, hogy egy nem mindennapi környezetben kínálja a tengerparti pihenést vendégei számára.

Az indusztriál stílus jegyében az extrémitás előtt tisztelegve hozták létre ugyanis egyedülálló szállodájukat, ahonnan a Jón-tengerre egykor bortartályokként funkcionáló szobákból tekinthetünk ki.

Figyelemre méltó dizájnhotel, egyedülálló vonzerővel, a karakteres háború utáni pincészetből lett luxusüdülőhely – így lehet röviden összefoglalni a Peloponnészosz nyugati részének egyik legérintetlenebb partszakaszán található Dexamenes Seaside Hotel jellemzőit.

A helyszín és környék ipari örökségét tiszteletben tartva a görög kereskedelem történetének egy szeletébe, meghökkentő ipari környezetbe alakították ki a luxusszállodát.

A tulajdonosok célja az volt, hogy egy olyan helyet hozzanak létre, amellyel nemcsak a turisták igényeit tudják kielégíteni, de tisztelegni tudnak a kultúra, a kézművesség és a régió csodálatosan friss termékei előtt is.

Az egyenként harminc négyzetméteres bortartályokban harmincnégy szobát alakítottak ki. A betonfalak rusztikusságát a terrazzo padlózat és a fekete acélváz emeli ki. Az egyes szobák tetőterasszal is gazdagodtak, ahonnan tökéletes panoráma nyílik a Jón-tengerre.

A kulináris örömök élvezetéhez három egységet, tengerparti bárt, Ex-Engine Room éttermet és The Beach vendéglátóhelyet is létrehozták, amelyek étlapjai helyi, szezonális és tudatosan beszerzett termékek felhasználásán alapuló fogásokat tartalmaznak.

A szállodakomplexumban mindemellett kialakítottak egy tavernát és egy kisboltot is, ahol a helyi kézműves termelők portékáit, így a legjobb környékbeli borokat is megvásárolhatják a vendégek.

Ez is érdekelhet:

Nincsenek szavak a spanyol főváros legújabb luxusszállodájára

Csak arra vár, hogy újrainduljon az élet.

(Fotók: a szálloda Facebook-oldala)

borászat | görögország | görög | bor | pincészet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom