Itt vannak az új Beaujolais-k!

November közepén hagyományos módon megkezdődik a Beaujolais borok értékesítése, melyet minden évben Beaujeu városában egy hatalmas fesztivállal ünnepelnek meg. A burgundiai újborok világszerte népszerűek, hazánkba is megérkeztek már az első palackok.

Minden évben borászok százai várják izgatottan a fesztivált, amelyet a Lyontól mintegy ötven kilométerre fekvő Beaujeu falujában tartanak november harmadik csütörtökén. Tavaly a pandémia miatt nem volt lehetőség arra, hogy tömegek köszöntsék az újborokat, idén azonban bepótoltak mindent.

2021. november 17-ről 18-ra virradó éjszaka ismét borrajongók százai emelték magasra borospoharaikat Baeujeu utcáin, hogy

megkóstolhassák a legnevesebb helyi borászok hat-nyolc hetes borait.

A Beaujolais Nouveau borok nemcsak azért különlegesek, mert gyors erjedéssel készülnek, hanem azért is, mert alig található bennük tannin, ezáltal az ízviláguk igazán friss, gyümölcsös. Nem csoda, hogy elsősorban aperitifként szokás őket fogyasztani.

Érdemes gyorsan lecsapni a Magyarországra érkező palackokra, ugyanis nem készül sok a Beaujolais-kból, másrészről a tradíció szerint még december végéig el is kell fogyasztani őket.

(Fotók: Getty Images)

bor | beaujolais | újbor

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom