A budapestihez hasonlóan a párizsi Beefbar is elég extravagáns lett

Többek között Hongkong, Budapest és Monaco után nyolcadikként a francia fővárosban is nyílt egy Beefbar.

Itthon az extravagáns belsővel sokkoló, néhány méterre a 0 kilométerkőtől átadott Hotel Clarkban találkozhatunk az étterem különleges húsaival – a híres japán Kobe marhát magunk is megízlelhettük –, de a pürék, szuflék, saláták, előételek és streetfoodok is az erősségeik közé tartoznak.

A Beefbar belső építészete Emil Humbertet dicséri, világszerte ő felel az éttermeik dizájnjáért. Valamennyi egység különbözik a többitől, hiszen főként helyi inspirációból merítkezik (legyen az város vagy vidék), de a francia főváros Beefbarja mindegyiknél különlegesebb,

mert az 1800-as évek végének időszakába nyúlt vissza ihletért.

Pontosabban csak kihasználta az adottságokat a Humbert & Poyet dizájnerduó, hiszen az általuk tervezett étterem egy 19. századi átrium díszes paneljei között kelt életre.

A Champs Elysées közelében található The Fermette Marbeuf eredetileg 1898-ban nyitott, de a helyet csupán nyolcvan évvel később fedezték fel, mivel a második világháborúban inkább befalazták, csakhogy ne találjanak rá a nácik.

A páros a józanság és az excentricitás határán lavírozva játszott, miközben bőséges színekkel festette meg a Beefbar Parist, kiegészítve a központi helyiség már meglévő szecessziós vonulatait. Annak ellenére, hogy az épületet 1983-ban védetté nyilvánították, számos átalakítást kellett rajta végezni a rossz állapota miatt.

Az étteremet az olívazöld és sötétkék színben pompázó ülőalkalmatosságok uralják, kontrasztban a vörös bársonyszékekkel, melyek sárgarézzel szegélyezett asztalok körül pihennek. A falakra festett napraforgókkal és a faragott aranyoszlopokkal együtt tökéletes harmóniában várják a vendéget, aki a szomszédos smaragdcsempés, márványos bárban immáron magasabb asztalok mellett kék bőrszékben ülve lazíthat.

Ez is érdekelhet:

Bécs legjava a pop arttól az echte karintiai kolbászig

Bécs városa rendszeresen felvillan a Roadster radarján, ami tökéletesen érthető, hiszen 1.) a közös múlt ezer szállal köt össze bennünket, 2.) izgalmas város, 3.) közel van. Most négy különböző szögből mutatjuk be, de ígérjük, egyik színesebb, mint a másik.

(Fotók: Francis Amiand/Beefbar)

étterem | beefbar | Champs-Elysées | dizájn | szecessziós

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom