Többek között Hongkong, Budapest és Monaco után nyolcadikként a francia fővárosban is nyílt egy Beefbar.
Itthon az extravagáns belsővel sokkoló, néhány méterre a 0 kilométerkőtől átadott Hotel Clarkban találkozhatunk az étterem különleges húsaival – a híres japán Kobe marhát magunk is megízlelhettük –, de a pürék, szuflék, saláták, előételek és streetfoodok is az erősségeik közé tartoznak.
A Beefbar belső építészete Emil Humbertet dicséri, világszerte ő felel az éttermeik dizájnjáért. Valamennyi egység különbözik a többitől, hiszen főként helyi inspirációból merítkezik (legyen az város vagy vidék), de a francia főváros Beefbarja mindegyiknél különlegesebb,
mert az 1800-as évek végének időszakába nyúlt vissza ihletért.
Pontosabban csak kihasználta az adottságokat a Humbert & Poyet dizájnerduó, hiszen az általuk tervezett étterem egy 19. századi átrium díszes paneljei között kelt életre.
A Champs Elysées közelében található The Fermette Marbeuf eredetileg 1898-ban nyitott, de a helyet csupán nyolcvan évvel később fedezték fel, mivel a második világháborúban inkább befalazták, csakhogy ne találjanak rá a nácik.
A páros a józanság és az excentricitás határán lavírozva játszott, miközben bőséges színekkel festette meg a Beefbar Parist, kiegészítve a központi helyiség már meglévő szecessziós vonulatait. Annak ellenére, hogy az épületet 1983-ban védetté nyilvánították, számos átalakítást kellett rajta végezni a rossz állapota miatt.
Az étteremet az olívazöld és sötétkék színben pompázó ülőalkalmatosságok uralják, kontrasztban a vörös bársonyszékekkel, melyek sárgarézzel szegélyezett asztalok körül pihennek. A falakra festett napraforgókkal és a faragott aranyoszlopokkal együtt tökéletes harmóniában várják a vendéget, aki a szomszédos smaragdcsempés, márványos bárban immáron magasabb asztalok mellett kék bőrszékben ülve lazíthat.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Francis Amiand/Beefbar)
beefbar | Champs-Elysées | étterem | párizs | dizájn | szecessziós
Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!