Nem a borozgatás jut eszünkbe erről a domboldalra épült betonteknőről, pedig...

Furcsán hangozhat egy szőlőtőkék sokaságából kiemelkedő betonkockára azt mondani, hogy a természet része, de ez a Dél-Tirolban rejtőzködő épület valóban annak tekinthető. Hosszúkás alakja szinte beleolvad a tájképbe, bár messziről egy ormótlan sziklatömbnek tűnik.

Közelebbről megvizsgálva már egy jóval barátságosabb házat kapunk.

A nyersbeton és faelemek alkotta háromszáz négyzetméteres modern villa egy klasszikus parasztház inverzeként épült, annak szomszédságában.

Egy olaszországi borvidéken található kisvárosban, Vahrnban járunk, amely a 19. században kedvelt gyógyüdülőnek számított. Legismertebb jelképe a Neustift-kolostor, ahol napjainkban magániskola és konferenciaközpont működik.

A domboldalra felhúzott ház központi részét a tágas és rejtett udvara alkotja.

A kilátás leginkább a medenceparton számít A kategóriásnak, a fallal körülzárt udvar nem igazán adja a szabadság érzését.

A környező hegyek és a szőlőültetvények által együttesen nyújtott pompás panorámáért a tetőteraszra vezető tekintélyes lépcsősort kell megmászni.

A ház homlokzata mosott betonból, míg a belső szerkezet hagyományos betonból áll össze. A szándékosan ferde elhelyezkedésű épület enteriőrjét faragott fa viszi el, a kövekből összerakott része pedig a szőlőültetvényeken fellelhető tipikus kis kunyhókat szimbolizálja.

Ez is érdekelhet:

Így néz ki Abu-Dzabi monumentális Louvre-ja egy magyar fotós szemével

Az első olyan múzeum, amely Franciaország határain kívül esik, és a párizsi Louvre nevét viseli.

(Fotók: Archdaily)

szőlőültetvény | ház | beton | hegy

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom