Újabb ikonikus vendéglátóhely húzta le a rolót

Szeged különleges műemléképületében működött a Tiszavirág Hotel és Kávézó.

Az intézmény a Facebook-oldalán két napja jelentette be, hogy október 10-től határozatlan időre bezár, és a hotel weboldalán is ez a tájékoztató felirat fogadja az embert.

A döntés pontos okát nem tudni, de mostanában országszerte egyre több intézmény kénytelen lehúzni a rolót a megnövekedett rezsiköltségek és az infláció miatt.

A Hajnóczy utcai ház, melyet Politzer Samu aranyműves építtetett 1859-ben, romantikus stílusban, Szeged legrégebbi – a nagy árvíz után is fennmaradt – házai közé tartozik.

Az idők során működött benne többek között ügyvédi iroda, bérelt ott lakást Löw Immánuel főrabbi, később pedig Gerner Róza rendezte be kalapszalonját, sőt, még egy Vörös Malom nevű mulatónak is otthont adott. A Tiszavirág Hotel és Kávézó 2012-ben, az épület felújítása után költözött be.

Szeged az egyik legnépszerűbb belföldi úti cél, de nemcsak a turizmus miatt érdekes mindaz, ami ott történik.

(Forrás: Sokszínű Vidék, Építészfórum, képek: Tiszavirág/Facebook)

magyarország | butikhotel | Tiszavirág | szeged

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom