Ősrégi kérdés: vajon azért volt csodálatos íze annak a bizonyos bornak, mert egy mediterrán tengerpartra néző festői teraszon ittad, vagy valóban az volt a valaha készült legnagyszerűbb? A brit Majestic borkereskedő cég okvetlenül szeretné ezt kideríteni és napi kétszáz fontot (kb. 93 ezer forintot) fizet valakinek, hogy elvégezze a kellemesnek tűnő feladatot.
A sokakat érdeklő válasz kiderítésére – és egyben legújabb, Wine Club by Majestic választékuk népszerűsítésére – az a tervük, hogy a szerencsés jelöltet három napra az Ibériai-félszigetre küldik, fizetik a repülőjegyét, plusz a szállását és még napi körülbelül kétszáz fontos költőpénzzel is feltöltik a kártyáját.
A helyszínen várja egy láda, Spanyolországban és Portugáliában palackozott Wine Club-bor, hogy a borokat ténylegesen ott fogyaszthassa el, ahol azok készültek. Amikor a nem mindennapi kirándulás véget ér, hazatérve megkapja ugyanazt a láda bort, hogy otthon is megkóstolhassa a tételeket, hátha érez némi különbséget.
"Nem szükséges borkóstolói tapasztalat a munkához, csak nyitottság, egy útlevél és a borok szeretete" – írja a cég. A kiválasztott személy a kóstolás mellett pincészet- és szőlőültetvény-látogatáson is részt vehet.
Az érdeklődőknek augusztus 19-ig kell kitölteniük a Majestic weboldalán található jelentkezési lapot – a melóra sajnos csak brit lakosok pályázhatnak –, megadniuk kedvenc, nyaraláson kortyolgatott borukat, és egy kétszáz szavas "beadandót" írniuk, miért lennének alkalmasak a feladatra, valamint a véleményüket arról, szerintük tényleg jobb-e a bor íze külföldön. A nyertessel augusztus 22-ig felveszik a kapcsolatot, a boros utazásra pedig szeptemberben indulhat a szerencsés.
Egy texasi szálloda pedig klasszikus tárcsás telefont szerelt fel szobáiba, hogy ezen az alternatív segélyvonalon keresztül adhassák le vendégeik pezsgőrendeléseiket akkor, amikor csak akarják.
(Forrás: Food and Wine, fotók: Getty Images)
íze | bor | nyaralás | álommunka | kóstoló
A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel
A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!