Massimo Bottura a modern olasz konyha egyik ikonikus szereplője, most pedig itt a vissza nem térő alkalom, hogy szenvedélyét huszonegy exkluzív vendég társaságában bárki megismerhesse.
A Michelin-csillagos éttermet irányító séf nem mindennapi gasztronómiai élményre hív: egy ötnapos kirándulás keretében az Emilia-Romagna régió ízeit lehet felfedezni a vezetésével.
Ehhez Bottura híres modenai Maria Luigia villája nyújt luxuskörnyezetet, a privát étkezéseket pedig a híres étteremben, az Osteria Francescanában tartják.
A vendégeknek lehetőségük nyílik arra, hogy részt vegyenek egy tortellini készítő mesterkurzuson és egy exkluzív szarvasgomba-vadászaton.
A fényűző Maria Luigia villa a régió szívében található, a környéken olyan tradicionális élelmiszereket gyártanak, mint a Parmigiano Reggiano és az Aceto Balsamico.
Massimo Bottura legendás séf. Látnoki képességekkel bíró restaurateur. Közösségépítő filantróp. Olasz kultúrhérosz. Massimo Botturát szimplán séfként jellemezni olyan hiba lenne, mintha Elon Muskra annyit mondanánk, hogy autógyáros, John Lennonra annyit, hogy zenész, Michelangelóra annyit, hogy festő. Massimo Bottura kreatív gondolkodó és inspiráló energia, átformálja és jobbá teszi a körülötte lévő világot. Napjaink egyik legizgalmasabb egyéniségével készült portrénkat és interjúnkat itt olvashatod.
(Forrás és fotók: Uncrate)
gasztronómia | massimo bottura | olaszország | szarvasgomba
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!