Történelmet írhat, aki ezt a távoli falut választja távmunkához

Európa első digitális nomád falujának alapítója Brazíliába viszi a koncepciót, hogy létrehozza a kontinens első teljes körű ilyen közösségét.

A Skift beszámolója szerint a falu november 1-jén debütál a Rio Grande do Norte államban található Pipában és 2023. április 30-ig biztosan működni fog. Az alapító a NomadX nevű digitális nomád közösséget is megálmodó Goncalo Hall a helyi turisztikai hivatallal, valamint a brazil kormánnyal kötött partneri megállapodást.

A cél egyrészt az, hogy távmunkásokat csábítson Pipába, másrészt a településre érkezőkkel fellendítse a helyi gazdaságot.

Hall számára a madeirai falu sikerét követően a brazíliai digitális nomád testvértelepülés létrehozása jelenti a következő lépést. A két országot tekintve közös a nyelv, egyaránt van tengerpart és hasonló az éjszakai élet kultúrája. Hall arra számít, hogy évente akár 36 millió dollárt is pumpálhat a helyi gazdaságba, Pipát pedig az elhelyezkedése miatt választotta, mivel mindössze másfél órányira fekszik Natal nemzetközi repülőterétől.

A portugáliai faluhoz hasonlóan a brazíliaiban is lesznek kollégiumi stílusú szálláshelyek, ahol a digitális nomádok privát szobát bérelhetnek, de a többi lakóval közös helyiségeket, például konyhát és társalgót osztanak meg. Kapcsolatépítési lehetőségeket és coworking helyiséget ugyancsak biztosítanak majd, ahol találkozhatnak és együtt lóghatnak más nomádokkal.

A NordLayer hálózatbiztonsági vállalat 66 országot vizsgált meg abból a szempontból, hogy mennyire találunk jó feltételeket a távmunkához. Értékelték többek között a kiberbiztonságot, a gazdasági és társadalmi feltételeket, a digitális és fizikai infrastruktúrát, valamint a járványra adott válaszokat.

(Forrás: Matadornetwork, fotók:  Getty Images)

dél-amerika | digitális nomád | falu | pipa | brazília

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom