A hetvenes évekig ment vissza az időben a kasmírkirály Cucinelli

Idén ünnepli negyvenedik születésnapját a főleg kasmír anyagra építő prémium ruházati termékeivel világhírűvé vált márka, a Brunello Cucinelli. A jeles évforduló alkalmából a birodalom bemutatta a 2018-as őszi-téli kollekcióját, amely a hetvenes évek végét hozza vissza – természetesen újraértelmezve.

Exkluzivitás és csúcsminőség. Ez a két legfontosabb hívószava az 1978-ban alapított itáliai cégnek. Brunello Cucinelli napjainkban a kasmír uralkodójának tekinthető, és nem csak hazájában, hanem az egész világon.

Az egyszerű földműves családból származó divattervező a hagyományok megőrzése mellett jutott fel a csúcsra. Perugiában például a kézműves módszer titkait ápolva megalapította a Mesterségek Iskoláját, ahol a diákok ösztöndíjban részesülve tanulhatják ki a szakma fortélyait.

A folyton a tökéletességre és az újításra törekvő kasmírguru híressé vált különleges kampányairól, illetve neki köszönhetően a márka néhány éve már a tőzsdén is megmutatja magát.

Mindig is jellemző volt a divatra a korábbi korszakok felé való visszakacsintás és alighanem sokáig így lesz is még – ebből kiindulva nem akkora meglepetés, hogy a hetvenes évekből merített inspirációt a születésnapi őszi-téli kollekcióhoz.

Nem feltétlenül ezt az időszakot tartjuk a férfidivat csúcsának, ám szemmel láthatóan Brunello Cucinelli igyekezett a jobb dolgokat hasznosítani, és túllépni mondjuk a trapéznadrágokon.

Ikonikus kötött pulcsija például önmagában kifinomult viseletet kölcsönöz, mint ahogy a vintázs hangulatú pamutbársony szmokingja, vagy a kivételes alkalmakra mindig megnyerő választásnak tűnő mellénye is nyomban a prémium tartományba repíti viselőjét.

A színvilágot tekintve a csokoládé, a gesztenye, a fehér, a mályva, a bordó, a sötétkék és a tevebarna uralkodik, az anyagokat illetően a kasmír mellett főként a pamut, a selyem, a bársony, a szőrme és a bőr rajongói örülhetnek.

A kiegészítőket sem felejtette el, sapkák, bőrcipők, kesztyűk és szándékosan túlméretezett sálak tartoznak még a kollekcióhoz.

Ez is érdekelhet:

Kalifornia után Franciaországot aggatja a férfira Mr. Porter

A nagynevű márkák most az elegáns és a könnyedebb francia világot álmodták meg saját értelmezésük szerint.

(Fotó: brunellocucinelli.com)

Brunello Cucinelli | divat | olasz | kötött | pullóver

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom