Ennyibe kerülne, ha egy hónapra kibérelnéd a Buckingham-palotát

Királyi módra élni nem lenne olcsó mulatság.

Az ingatlan-bérbeadással foglalkozó brit UNCLE készített egy alapos elemzést, melyben azt vizsgálta, mennyibe kerülne egy átlagembernek, ha egy valódi királyi otthonba költözne. A listán az Egyesült Királyság leghíresebb és legismertebb rezidenciái szerepelnek a Buckingham-palotától a Balmoral-kastélyig, arra az eléggé valószínűtlen esetre, ha valamikor felbukkannának az albérleti piacon.

A kalkulációhoz a cég olyan ingatlanok alaprajzát használta fel, amelyek a királyi otthonok közvetlen közelében találhatóak, hogy megbecsülje, mekkora az átlagos négyzetméter ár ezekben a lakásokban és aztán összevesse azt a királyi rezidenciák alapterületével.

Nem meglepő módon központi elhelyezkedésével és 775 szobájával a londoni Buckingham-palota lenne a legdrágább királyi otthon, havonta 2 550 018 fontért (kb. 1 millárd 58 millió forintért) lehetne bérelni.

Az 1703-ban épült hatalmas létesítmény hatalmas nemcsak a királynő, valamint a herceg fő királyi rezidenciájaként működik, de egyben a színfalak mögött zajló rengeteg adminisztrációnak is otthont ad.

Lényegesen jobban járna az albérlő, ha a második helyen végzett, szintén remek lokációval bíró, a Buckingham-palotához képest alig negyedakkora St James-palotát választaná, amiért havonta 1 734 713 fontot (kb. 720 millió forintot) kellene átutalnia a főbérlőnek. A palotát még VIII. Henrik építette és évszázadokig a királyi család otthonaként szolgált.

A dobogó legalsó fokán a Windsori kastély áll, amit nagyjából 1,3 millió fontért (540 millió forintért) lehetne kibérelni egy hónapra.

A negyedik helyezett viszont a többihez képest alaposan megkönnyíti a pénztárcát, a Kensington-palotában már csak havi 175.697 fontért (73 millió forintért) lehetne lakni (plusz rezsi).

A teljes listát ide kattintva lehet böngészni.

Korábban megírtuk,  hogy a Buckingham-palotával szemben található, hasonló pompában úszó Rubens at the Palace-ban a királyi família által is igen kedvelt harmonikus teázás minden fennkölt pillanatát megélhetjük – csészénként kétszáz dollárért.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók:  Getty Images, Pixabay)

buckingham palota | királyi | otthon | díj | Anglia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom