Budapesten találjuk Európa egyik legjobb burgerezőjét

„A szakma csúcsán” vannak „egy olyan városban, ahol az emberek nagyon is tudják milyen a jó burger” – fogalmazott a két és félmillió olvasóval rendelkező globális szaklap.

Európai burgerezőket minősítettek több kritérium alapján a Big 7 / Enjoy Travel utazási magazin tesztelői. A világszerte meglehetősen népes, két és félmilliós olvasótáborral rendelkező magazin szerkesztői és gasztro-szakértő csapata véleménye mellett figyelembe vették az online értékeléseket, a sajtómegjelenéseket, valamint a releváns blogok véleményét is.

Ne csigázzuk a kedélyeket, a Bamba Marha Burger Bár felkerült a listára, méghozzá a 29. helyre. Ha belegondolunk, mennyi burgerező létezik Európában, és milyen kiterjedt volt az értékelés, akkor ezt nyugodtan nevezhetjük az élbolynak is – elég arra gondolni, hogy nincs másik magyar szereplő az 50-es listán, de a teljes régiónkból is csak egy-egy cseh és szlovák egység előzte meg.

De nem is a számszerű helyezés a fontos, hanem maga a tény, hogy Jancsa Jani 2015-ben nyitott étterme „a szakma csúcsán” van „egy olyan városban, ahol az emberek nagyon is tudják milyen a jó burger”, ahogy a magazin értékelése fogalmaz.

„A csapatot Jani Jancsa konyhamester vezeti – írják –, aki puha és rágós zsemléket készít, amelyeket szaftos, nyúlós sajttal és ropogós feltétekkel töltött szaftos húspogácsákkal tölt meg.

Ne hagyja ki a szokatlan, és naggyon fotogén hozzávalókból készülő havi specialitást sem!"

Az utóbbiak között említik a grillezett pepperonival, marinarával, szarvasgombás majonézzel és marhahúsos pástétommal töltött kék zsemlét. Olyan szerencsések pedig csak mi lehettünk, akik a rendelkezésre álló egy hónapban kipróbálták Jani smashed burgereit, amelyek annyira népszerűek voltak, hogy a rajongók már akkor a visszatérésében/véglegesítésében reménykedtek, amikor még amúgy is lehetett kapni.

Végül semmiképp ne hagyjuk ki a Big 7 / Enjoy Travel listájának győztesét, a bécsi XO Grillt, ami az Xtra Old Austrian rövidítése. Két jóbarát pop-up étteremként nyitotta a helyet még a pandémia idején, azóta viszont „burgerturisták” kötelező állomásává avanzsált. A hely neve a kiváló XO Beef marhahúsra utal, abból készül ugyanis a burger, plusz a helyi termelőktől származó szezonális alapanyagokból. A választék kicsi, cserébe mindent érdemes megkóstolni, még a körítésként adott duplán sült sült krumplit, házi mártást, friss fűszernövényeket és pirított szezámmagot is.

De ha a XO Grill nem esik útba, ugyanolyan tökéletes választás a Bamba Marha is.

(Forrás: közlemény, fotók: Player.hu, Bamba Marha)

bamba marha | budapest | hamburger | gasztro | Jancsa Jani

FOLYTASD EZZEL

Magyarország ásványvíz-forrásai túracélpontnak is tökéletesek

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom