Nem mindennapi módszert találtak ki Hongkongban az alvásproblémák megoldására

Utazási éhség kielégítve, alváshiány megoldva.

Rendhagyó módszert vet be egy utazásszervező cég az alvásproblémákkal küzdő hongkongiak gondjainak orvoslására. Az inszomniában szenvedőknek nincs más dolguk, mint jegyet vásárolni a városban cirkáló buszra.

A hetvenhat kilométeres, ötórás zötyögést ugyanis azoknak ajánlják, akik könnyebben elalszanak egy hosszabb utazáson.

Az álomjárat ötletét a tömegközlekedési eszközökön fáradtság miatt elszunyókáló ingázók adták.

"Amikor tervezgettük az új túrákat, megláttam egy barátom posztját a közösségi médiában, amelyben arról írt, mennyire stresszes a munkája miatt, és ezért nem tud éjszaka aludni. Amikor viszont buszon utazik, akkor nincs problémája az alvással. Az ő bejegyzése adta az inspirációt a túrához, ami lehetővé teszi, hogy az utasok csak aludjanak a buszon" – mondta Kenneth Kong, a buszos túrákat szervező utazási iroda marketing- és üzletfejlesztési vezetője.

A jegyek ára személyenként tizenhárom és ötvenegy dollár (négyezer és tizenhatezer forint) közötti, attól függően, hogy a felső vagy az alsó fedélzeten foglalnak-e helyet. A jobb alvás érdekében az utasok szemmaszkot és füldugót is kapnak.

A napokban debütált alvó buszos túra első járatára az összes jegy elfogyott. Néhány utas felkészülten érkezett, némelyik saját takarót hozott magával, a cipőjét papucsra cserélte, mások pedig utazópárnával szerelkeztek fel.

"Álmatlanságban szenvedek. Azért vagyok itt, hogy megpróbáljak aludni" – mondta Anson Kong, az egyik utas. Szerinte ez egy remek ötlet, a kivitelezés pedig "érdekesebb" lett, mint amire számított.

Egy másik utas, Marco Yung elárulta, azért csatlakozott, mert általában elalszik a hosszú buszos utakon, ezért  "nagyszerű lehetőségnek" tűnt számára, hogy aludjon egy kicsit.

A túra azért nem csupán a szunyálásról és a pihenésről szólt: több megállót is beiktatott a sofőr, hogy az utasok fényképeket készíthessenek például a város Lantau-szigetének festői pontjain.

Dr. Shirley Li, a Hongkongi Egyetem alváskutató klinikájának és laboratóriumának vezetője szerint a tömegközlekedési eszközökön elalvás egyfajta hajlamként aposztrofálható.

"A hongkongiaknak nincs elég idejük aludni – mondta Li. – Ezért kénytelenek vagyunk más időpontokat kihasználni az alvásra, ami lehet például a napi ingázás ideje, különösen akkor, ha tömegközlekedéssel utazunk. Sokan hajlamosak rá, hogy a tömegközlekedést összefüggésbe hozzák az alvással, ezért könnyebben elalszanak a buszon" – tette hozzá a doktornő.

Egy igazi Royal Oak-fanatikus bizonyára felkereste már Hongkongban a 2018 tavaszán nyitott első ázsiai Audemars Piguet-házat, amely annak ellenére kötelező látnivaló a márka híveinek, hogy egy darab órát sem lehet ott kapni.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images, Pixabay)

hongkong | busz | alvójárat | alvás | túra

FOLYTASD EZZEL

Van egy szempont, ami alapján Budapest bekerült Európa legjobbjai közé

Ha diák vagy, ezek a legjobb európai úti célok számodra idén nyáron

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom